Werkt Facebook samen met Ray-Ban aan de vervanger van de smartphone?

Er gaan geruchten dat Facebook bezig is met het ontwikkelen van twee soorten AR-glasses in samenwerking met Luxottica, onder andere bekend van Ray-Ban. Deze brillen zullen de codenamen Orion en Stella dragen. Ze worden verwacht tussen 2023 en 2025 als alles verloopt volgens de planning.

De Orion

De Orion moet een compleet nieuw product worden wat met geen enkel ander product te vergelijken is. Het is de bedoeling dat hij de smartphone moet vervangen. Een belangrijk onderdeel daarvan is natuurlijk het bellen.

De Orion moet het mogelijk maken om te bellen zonder in connectie te staan met een smartphone, en zal informatie laten zien via een ingebouwde display in de bril. De bril krijgt een camera waarmee het mogelijk is om te livestreamen, zodat alle vrienden en followers mee kunnen kijken bij bijzondere en deelbare momenten.

 

De Stella 

De Stella wordt eerder verwacht dan de Orion en zou een voorbode moeten zijn op de mogelijkheden die de Stelle meebrengt. Het enige wat zou ontbreken bij de Stella is de potentie om de smartphone te vervangen. Hiermee gaat de Stella meer lijken op de Spectacles van Snapchat, waarmee foto’s en video’s live kunnen worden gedeeld. 

 

 

Het waarschijnlijke doel van de Stella is om te zien of de consument interesse heeft in dergelijke producten van Facebook, aangezien het bedrijf geen positieve naam heeft ontwikkeld op het gebied van data sharing en privacy. Veel consumenten zullen twijfelen of zij Facebook mee willen laten kijken in hun leven. 

Facebook

Momenteel lopen er bij Facebook al meerdere projecten met augmented reality. Deze worden ontwikkeld in de zogeheten Facebook Reality Labs. Hier hebben ze het doel om de kloof tussen realiteit en simulatie zo dicht mogelijk bij elkaar te krijgen. Zij geloven dat VR en AR zo universeel en essentieel als de smartphone kan worden, en bijdraagt aan een hogere productiviteit.

 

AR-Glasses

Een AR-bril kopen kan als bedrijf veel voordelen hebben, namelijk op het gebied van remote expert, waarbij er live kan worden meegekeken bij bijvoorbeeld reparaties, inspecties en onderhoudswerkzaamheden. Via de AR-glasses kan informatie worden doorgegeven naar de ingebouwde display in de bril. Op deze manier kan een deskundige altijd meekijken, zelfs bij risicovolle situaties. AR bij bedrijven is dus dé manier om te bouwen naar de toekomst!

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.