Voorpret met een VR bril

Voorpret met een VR bril

Heb jij al een vakantie geboekt? Hoe bepaal je welke bestemming helemaal perfect is voor jouw welverdiende vakantie? Ga je af op de teksten van de touroperator of kijk je naar vakantiekiekjes op internet? Waarom duik je niet volledig in de mooiste plekjes op aarde met een VR bril? Met enkele eenvoudige apps op jouw smartphone en een VR bril kun je een wereldreis maken zonder van de bank te komen. Kies jouw vakantiebestemming dit jaar in de virtuele wereld!

Waar moet je beginnen met jouw VR vakantie?

Om te beginnen heb je een smartphone nodig, waarschijnlijk heb je die al. Verder heb je een app nodig waar je 360 graden foto’s en filmpjes mee kunt bekijken. Google Maps heeft veel van dit soort beelden, ook de foto app Flickr heeft veel panorama beelden. Voor bewegend beeld kun je gewoon op YouTube kijken. Als laatste heb je een VR bril nodig. Dat kan een kartonnen houder zijn van enkele euro’s, of een wat luxere versie van een paar tientjes. Voorpret op jouw vakantie hoeft helemaal niet duur te zijn.

Geniet van het uitzicht

Met een VR bril en je smartphone kun je werkelijk de hele aardbol bekijken. Hou je van het strand? Kijk naar alle strandfoto’s in 360 graden. Ben je een bergbeklimmer? Let op dat je geen hoogtevrees krijgt met filmpjes van klimmers die uitgerust zijn met een panorama camera. Houd je van het onderwater leven? Er zijn ook waterbestendige onderwater panorama camera’s, zo kun je het heldere water en de prachtige koraalriffen bekijken zonder je voeten nat te maken. Met 360 graden foto en video lijkt het echt alsof je daar staat, ligt of zwemt. De stereoscopische beelden zijn nog beter omdat deze ook diepte hebben.

Meer informatie over de locaties

Je kijkt uiteraard voor je boekt naar gebruikerservaringen, heel verstandig. Kijk ook vooraf een keer op Wikipedia om te zien waarom jouw bestemming zo bijzonder is. Er is ook een app voor het onderwijs genaamd Google Expeditions. Die app is gratis en laat je niet alleen reizen met 360 graden foto’s, je krijgt er ook nog eens leerzame informatie bij. Allemaal gratis zolang je een smartphone hebt met de juiste app en een 3D Viewer.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.