Virtual reality applicatie laten ontwikkelen

JDI schermen maken VR veel scherper

JDI ofwel Japan Display Inc. specialiseert in de productie van kleinere LTPS LCD schermen. Het bedrijf bestaat sinds 2012 en komt voort uit een combinatie van beeldscherm productiebedrijven binnen Sony, Hitachi en Toshiba. Onlangs werd de ontwikkeling van een 3.42 inch LCD scherm bekend gemaakt die specifiek gericht wordt op Virtual Reality toepassingen.

Indrukwekkende specificaties

Als je kijkt naar de specificaties zijn deze panelen inderdaad veelbelovend:
Schermformaat: 3.42 inch
Resolutie: 1440 x 1700 RGB per scherm
Pixels per Inch: 651
Beeldverversingssnelheid: 90Hz
Respons tijd: 3ms – 6 ms
Helderheid 150cd/m
Contrast ratio: 700:1

Deze cijfers zeggen wellicht niet iedereen zoveel, in praktijk leveren deze schermen aanzienlijk betere prestaties dan de huidige headsets. virtual reality app laten maken.

Hoge resolutie

Bij de Oculus Rift en de HTC Vive is een duidelijk rasterpatroon zichtbaar, dat komt door het beperkte aantal pixels per inch (PPI). De Samsung Gear VR in combinatie met de Galaxy S7 scoort wat beter, deze nieuwe schermen leveren een resolutie van 615 ppi waarmee het beeld aanzienlijk scherper wordt.

Minder bewegingsonscherpte

Wanneer beelden snel bewegen kan het beeld onscherp worden. De JDI schermen leveren een verversingssnelheid van 90Hz waarmee het beeld altijd scherp blijft. De “latency” ofwel de tijd tussen de actie en het beeld dat je ziet is ook zeer laag, deze verschillen zijn vooral merkbaar op mobiele toestellen.

Nog meer resolutie

Deze nieuwe generatie LCD schermen zijn een behoorlijke vooruitgang, toch is JDI reeds bezig met de ontwikkeling van 800 ppi schermen die een beeld kunnen produceren dat 65% scherper is dan de Rift en de Vive, en 50% scherper in vergelijking met de Gear VR. Omdat de schermen zo dicht op de ogen van de gebruiker liggen is een hoge resolutie belangrijk om het beeld scherp te houden. De achterliggende hardware moet deze extra pixels wel weergeven, de processoren spelen daarbij een belangrijke rol.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.