Vakantiewoning kopen en vooraf al inrichten

Vakantiewoning kopen en vooraf al inrichten

Je kunt elk jaar een klein fortuin uitgeven aan hotelkamers, je kunt ook investeren in een vakantiewoning. Dan koop je bijvoorbeeld een appartement die je een deel van het jaar verhuurt. Wanneer je op vakantie wilt trek je er zelf in. Zien is geloven, zeker bij vakantiehuizen. Met Virtual Reality kun je een vakantiewoning kopen en vooraf al inrichten. Je kunt ook virtuele tours maken zodat vakantiegangers vooraf precies zien wat ze kunnen verwachten.

Maak een VR presentatie van de vakantiewoning

Je kunt zelf panorama foto’s maken van jouw eigen vakantiewoning met een smartphone. De meeste toestellen hebben camera apps die 360 graden video’s kunnen maken. Dat is helemaal gratis. Ook zijn er al diverse online diensten waarbij je deze foto’s als een soort interactieve PowerPoint presentatie aan elkaar kunt koppelen. Zo kun je met een VR bril rondlopen in een woning. Dat is een goede manier om huurders het appartement te laten zien. Je kunt zelfs notities toevoegen, links naar informatie over de omgeving en korte videoclips. Zien is geloven, dat geldt dubbel voor VR presentaties van een vakantiewoning.

Vakantiewoning inrichten

Je zult jouw vakantiewoning ook graag inrichten. Daar zijn verschillende mogelijkheden voor, hierbij wordt Augmented Reality steeds populairder. Anders dan bij VR waar de gehele werkelijkheid afgedekt wordt zie je met AR een nieuwe laag over de werkelijkheid. Als deze laag naadloos aansluit op de werkelijkheid noemen we dat Mixed Reality. Zo kun je de meubels van Bol.com live in de kamer plaatsen als 3D Augmented Reality objecten. Je kunt ook een complete Ikea keuken in de ruimte zien en zelfs de lades openen. Met Tango kun je ook een dieptescan maken van de complete vakantiewoning. Later kun je die thuis invulling geven met virtuele meubels. Er is zelfs een gratis smartphone app om de muren virtueel een nieuw kleurtje te geven.

Met VR kun je al rondlopen in een volledig ingerichte vakantiewoning. Dat is interessant voor jou als eigenaar, maar ook voor potentiële huurders. Er zijn diverse tools waarvan een aantal diensten gratis te gebruiken zijn. Voor meer complexe software heb je soms speciale hardware nodig zoals een Microsoft Hololens of een Tango tablet.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.