Tesla-Suit, full body virtual reality pak

De Tesla-Suit is het nieuwste en misschien wel meest opwindende product dat is uitgebracht namens Tesla Studios. Het in Groot-Brittannië gevestigde bedrijf is al jaren bezig met het ontwikkelen van producten met name gericht op augmented- en virtual reality. Zo was is het bedrijf verantwoordelijk voor de ontwikkeling van onder andere de T-Gove en T-Brush.  De Tesla-Suit is hun nieuwste telg op het gebied van virtual reality.

Tesla-Suit

De Tesla-Suit is ontwikkeld om virtual reality naar een hoger plan te tillen. Doordat het pak dient als verlengstuk van de technologie, is het mogelijk om interacties te hebben met een virtuele omgeving. Dit doet het pak door verschillende onderdelen van het pak te combineren en te laten samenwerken met de VR-headset. De Tesla-Suit is te gebruiken met de huidige VR-headsets zoals de Oculus, Google Glass en META Space Glasses, evenals consoles (zoals PS4 en Xbox One), PC en smartphones.

Onderdelen

Het hoofd onderdeel van de Tesla-Suit is de T-Belt. Deze riem is het kloppend hart van de Tesla-Suit en communiceert met de andere onderdelen van het pak door middel van een Bluetooth-connectie. De riem is verder uitgerust met onder meer een tempratuur sensor, haptic systeem en motion capture systeem. Het haptic systeem is een functie die impulsen verstuurt naar de riem met behulp van elektrische impulsen. En dan is er nog de T-Glove. Deze virtual reality handschoenen dienen ter vervanging van controllers en andere externe apparaten.

Tesla-Suit, full body virtual reality pak

Bij de virtual reality bril van Sony, Project Morpheus, wordt bijvoorbeeld veel gebruik gemaakt van de Playstation Move controller als hulpmiddel voor interactie. De T-Glove werkt, net als de
Playstation Move controller, ook met een motion capture systeem en een andere functie genaamd ‘haptic feedback’. Deze functie kan gevoelsimpulsen versturen naar de handschoen door middel van micro elektrische impulsen. Deze functie dient ter bevordering van de interacties met een virtuele omgeving. Wat betreft of de haptic technologie werkt en/of comfortabel is in gebruik, valt nog te bezien. Daarvoor is een meer ‘hands-on’ ervaring nodig.

Technologie

De Tesla-Suit zelf is een draadloos pak dat gebruik maakt van type textiel genaamd ‘Smart Textile’. Dit type textiel is volledig geïntegreerd met het virtual reality systeem. Het textiel van de Tesla-Suit reageert op de virtuele omgeving en geeft impulsen af bij interactie door middel van kleine elektrische impulsen. Er is gekozen voor deze techniek om de drager wél de interactie met de omgeving te laten ervaren, zonder het hoeven inbouwen van vibratie en/of geluidstechniek.

Hierdoor wordt het pak geen lomp geheel, en is het even makkelijk te dragen als gewone kleding, als wij Tesla Studios moeten geloven. In hoeverre Tesla Studios de beloften weet na te komen is de vraag, maar zoals bij het voorspellen van mooi weer geldt: “De vooruitzichten zien er goed uit.” De eerste Tesla-Suit modellen worden halverwege 2015 verwacht.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.