TekRok – The Gathering Storm

Als je iets doet met een wat alien-achtige omgeving, dan moet je met rare namen komen. TekRok – The Gathering Storm doet zijn best daarin mee te gaan. Je zou het zo maar voorbij laten gaan, als je alleen op de naam afging. Desondanks toch maar eens een poging wagen: never judge a book by its cover.

Gameplay en besturing

En ook hier gaat dat naadloos op: TekRok is eigenlijk helemaal niet zo’n raar spel. Sterker nog: eigenlijk best wel een aardig spel. Nog sterker: het is gewoon bijzonder leuk! Als je van shooters houdt met een (flinterdun) verhaaltje dan zit je hier goed. Weinig pretentieus, maar goed uitgevoerd.
De omgeving is zoals je die van een alien planeet mag verwachten: vreemd.

tekrok2

Heel veel is er niet te doen: alles wat beweegt, en een flink deel van wat stil staat moet omver geknald worden. Echt moeilijk wordt het nooit; de “lasers” die als wapen fungeren zijn dusdanig sterk dat de meest grote tegenstanders met een aantal knallen zijn uitgeschakeld. Als het echt lastig wordt kan met de rechtermuisknop het shield worden geactiveerd. Met het shield actief zijn er iets minder schoten mogelijk voordat de boel weer (heel even) op moet laden. Lang duurt dat nooit.

Bediening is niet al te ingewikkeld: lopen kan met de standaard shooter controls, en schieten met linkermuisknop. Stel, het shield is nodig, dan is dat met de rechtermuisknop te activeren. Wat niet al te vaak het geval zal zijn.

Grafisch en geluid

Grafisch, tsja. Wat moet je nog over de Unreal Engine zeggen wat nog niet is gezegd? Los van een zeer verzorgd uiterlijk is TekRok vooral bijzonder sterk geanimeerd. Door de hele game heen worden cutscenes getoond waar de animatie van de figuren meer dan fraai is.

tekrok1

De medestanders zijn een keer of twee, drie groter dan de speler zelf en bewegen zich opvallend soepel door het terrein. Op enig moment wordt de speler aangevallen en in een soort “trap-box” opgesloten, waarna een rescue-achtig team bijstand komt verlenen. Die cutscene is erg vloeiend en gewoon een genot om naar te kijken. Je zou zweren dat er gewoon gebruik gemaakt is van motion-capture techniek!
Wel valt op dat de omgeving langzaam een beetje repetitief wordt: heel veel afwisseling zit er niet in. Toch is dat niet storend en biedt het voldoende lol om er een flinke tijd in door te blijven knallen.

Het geluid is wat je mag verwachten: een beetje een laserachtig “pjoew pjoew” en wat gekreun. Grappig wordt het als op enig moment een stel van de te redden miners (jawel, er is een doel!) wordt gevonden: één van die gasten blijft maar staan te kletsen en te kletsen. Dit keer in normaal Engels, dus het is nog te volgen ook wat ie kwijt wil. De mede-actie figuren echter brommen wat in een onverstaanbaar taaltje. Hoogstwaarschijnlijk in het TekRoks. Of zo.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.