Steven Spielberg wordt adviseur bij Virtual Reality Co.

Naast de oprichting van vr filmstudio’s zoals die van Oculus, de lancering van professionele camera’s zoals Jaunt’s NEO gaan grote namen nu ook aan de haal vr cinema. Steven Spielberg is de laatste toevoeging  aan het steeds groter wordende lijstje regisseurs dat zich waagt aan immersive video.

Ready player one?

Welke rol Spielberg precies gaat spelen bij het bedrijf is onbekend, momenteel werkt hij mee aan een vr project dat gemaakt wordt voor de hele familie. Op de website van Virtual Reality Company (VRC) wordt hij genoemd als adviseur maar de kans is groot dat hij zelf ook een keer op de regisseursstoel plaatsneemt.

Meest voor de hand liggende optie is het regisseren van de een film gebaseerd op het boek Ready Player One.  De rechten van deze bestseller over virtual reality in de jaren tachtig en de toekomst van het medium werd enkele jaren gekocht door Warner Bros.  Het is al bekend dat Spielberg de verfilming van dit boek op zich gaat nemen.

Het is echter onwaarschijnlijk dat het een full lenght vr film wordt aangezien de meeste vr ervaringen niet al te lang duren. Wellicht dat er een vr teaser of toevoeging komt zoals bijvoorbeeld Legendary Pictures dat aanpakt met de vr trailer van World of Warcraft.

Indrukwekkend lijst

Het bedrijf VRC is gevestigd in Los Angeles is opgericht door enkele Hollywood en virtual reality veteranen en gaat samenwerken met enkele bekende namen uit de filmindustrie. Naast Steven Spielberg werken Ridley Scott (bekend van o.a. BladeRunner en Prometheus) en Jerry Zucker (Airplane!) mee aan het ontwikkelen van nieuwe vr content.

Het bedrijf is al enkele jaren op de achtergrond bezig met het ontwikkelen van virtual reality content maar heeft tot dusver niets uitgebracht.  Vanaf volgend jaar wanneer virtual reality meer mainstream wordt en er vr brillen voor de consument op de markt zijn worden de eerste films verwacht.

VRC Projecten

De projecten waaraan VRC momenteel werkt zijn onder andere:

Showdown, een detective die zich afspeelt in de nabije toekomst en waar de kijker diverse plaats delicten onderzoekt. De content wordt in series van 10 tot 15 minuten, zogenaamde chapters, aan de man gebracht. The

Bus to Canton is een virtual reality documentaire over voormalig American Football speler Jerome Betis.

There is een bioscoopfilm met enkele virtual reality elementen en en wordt mede-geregisseerd door de man achter Disney’s Malifcent.

Wanneer de eerste films verschijnen en welke rol Spielberg gaat spelen is nog even afwachten. Wij zijn in elk geval blij dat weer een grote naam zijn vertrouwen uitspreekt in dit nieuwe medium.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.