Stem Systems

Het bedrijf Sixense ontwikkelt naar eigen zeggen de beste manier om te interacteren met een virtuele wereld. Stem System is een zogenaamd full body presence in de virtuele wereld en werkt volledig draadloos. Je bent dus in staat volledig vrij door je woonkamer te bewegen zonder irritante kabels.

Het systeem werkt met verschillend elementen. Twee controllers die gebruikt worden om te slaan en schieten zijn gebaseerd op de Razer Hydra, die ook door Sixense is ontwikkeld. Daarnaast maak STEM Sytem gebruik van een zogenaamd STEM Pack. Dit zijn draadloze sensoren die aan handen, voeten en hoofd worden bevestigd en zo de bewegingen van de gebruiker naar virtual reality vertaald. De sensoren staan allemaal in verbinding met de zogenaamde STEM base waarin alle units geplaatst worden en die tevens dient als oplaadstation. Deze controller lijkt in deze zin veel op de Control VR die op dezelfde wijze gebruikt maakt van sensoren die op je lichaam plaatst.

Het Stem System is in staat bewegingen zeer nauw te bepalen met een lage latency. Dit zorgt voor een soepele vertaling van de vijf punten (armen, benen en hoofd) naar de gamen. De sensoren bevatten zelf geen beweging detectoren waardoor je minder last hebt van vetraging.  Het leuke aan dit apparaat is dat je volledig rond kunt lopen door de ruimte. STEM System hoeft niet in het zicht te blijven van de base. Nadeel is natuurlijk dat je een vr bril op je hoofd niet ziet waar je loopt.  Dit apparaat geeft echter een grotere mate van bewegingsvrijheid dan bijvoorbeeld de Omni Virtuix. Lange afstanden lopen is er echter niet bij. Je bent gebonden aan de grote van de ruimte waarin je staat.

Releasedate & prijs

Je kunt momenteel verschillende sets van deze vr controller pre-orderen.  De volledige set met 5 trackers kost $579, de set met 3 trackers $489 en met twee rtrackers 299 dollar. De beste ervaring heb je natuurlijk met de volledige set.

 

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.