SAAB | Virtual Rocket Launcher

SAAB is een wereldwijde aanbieder van veiligheids- en beveiligingsapparatuur voor overheden, autoriteiten en militaire instanties. Voor een tentoonstelling over wapens werkten ze samen met Voeling om een ​​demonstratie van een virtual reality-raketwerper te creëren. Doel was bezoekers een unieke ervaring te bieden die nooit in het echt mogelijk is.

Volbing creëerde een unieke software applicatie om de Carl Gustaf raketwerper van SAAB te demonstreren. Bezoekers van de tentoonstelling kregen een raketwerper en VR-headset aangereikt.. Aan de achterzijde van de raketwerper zijn sensoren geplaatst die geconnect waren met de HTC Vive-headset. Wanneer een van de gebruikers van de raketwerper de trekker overhaalt, stuurt de sensor een signaal naar de headset waarna een virtuele raket wordt afgeschoten. Het doel is om zoveel mogelijk doelwitten te raken met behulp van verschillende projectielen.

De VR activatie trok de aandacht van bijna iederene op de beursen werd al snel de belangrijkste attractie van de tentoonstelling. Mensen waren verbaasd over de technologie en precisie. Deze case laat zien het gebruik van VR een uitstekende manier is om nieuwe of complexe producten te demonstreren.

Brand: SAAB
Agency: Vobling
Tech: VR
Branche: Event

More inspiration

ATT-App2 Education

AT&T | How is life over at AT&T?

AT&T werkt samen met Groove Jones voor het creëren van een hub met meerdere video’s. Het doel van de video’s is om…

lavazza Sport

Lavazza | Get your cup of ARsenal

Arsenal en Lavazza werkten samen met de AR-ontwikkelaar Blippar om een webgebaseerde AR-experience uit te rollen…

Augmented-Reality-740x336 Education

Google | Explore your searches in AR

Maak leren leuk. Dat is het doel van Google met de introductie van augmented reality in de Google search app…

Ready to create impact?

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.