RheijnLand.Xperiences | Sofia’s Smuggling

Een grensverleggende AR applicatie is het resultaat van een een unieke samenwerking tussen musea en hogescholen in Nederland en Duitsland. De augmented reality-game genaamd ‘Sofias Smuggling Cross-Border Hunt’ heeft als doel jonge mensen naar het museum te halen.

Het spel haalt duidelijk inspiratie uit Pokémon GO door gebruik te maken van locatie gebaseerde content zoals games en 3D animaties. In elk museum wordt een ander deel van het verhaal ontgrendeld door het spelen van puzzels. Het complete verhaal wordt alleen duidelijk door alle locaties te bezoeken.

De game is deze maand gelanceerd en kreeg in zowel Nederland en Duitsland veel aandacht binnen de culturele sector. De applicaties versterkt internationale samenwerkingen, helpt musea bij de inzet van nieuwe media en betrekt jongeren op een interactieve manier bij kunst en cultuur.

Merk: Sofia’s Smuggling
Tech: Augmented reality
Samenwerking: RheijnLand.Xperiences
Branche: Education

More inspiration

Nike-nieuws Retail

Champs Sport x Nike | Refresh your game

See, try and buy twee nieuwe Nike’s te koop in een AR shopping experience gelanceerd door Champ Sports.

H&M Retail

H&M | Kangol x Mabel

H&M is een bijzondere samenwerking aangegaan ,via Instagram kunnen fans muziekvideo’s namaken met 6 verschillende augmented reality-filters.

BEP featured Consumables

Barefoot | Band together

The Black Eyed Peas werkte samen met Barefoot Wine voor een immersive muziek en AR-ervaring in je woonkamer.

Ready to create impact?

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.