National Geographic | Becoming Jane Goodall

Falcon’s Creative Group werkte samen met het National Geographic Museum om de tentoonstelling ‘Becoming Jane: The Evolution of Dr. Jane Goodall’ van zes AR-ervaringen te voorzien. Het doel van de tentoonstelling was om bezoekers kennis te laten maken met het buitengewone verhaal van Jane Goodall, de eerste persoon die onder wilde chimpansees leefde en studeerde.

Falcon heeft voor deze gelegenheid een speciale VR headset gemaakt. Via de headset zoeken bezoekers naar specifieke targets in hun omgeving, die unieke ervaringen oproepen. Een extra dimensie aan de toch al indrukwekkende experience .
Bezoekers leren hoe Jane haar reis begon, beginnend met haar jeugd en eindigend bij haar aankomst in Gombe Stream National Park. Een van de exposities bevat een hologram van Goodall zelf. Ze is zichtbaar door de headset waardoor de illusie ontstaat dat ze recht naast je staat.

Deze manier van verhalen vertellen maakt het mogelijk om bezoekers mee te nemen op een virtuele reis zoals ze nog nooit eerder hebben gedaan. De interactieve ervaringen geven extra laag aan de normaliter wat statische museum ervaring.

Brand: National Geographic Society
Agency: Falcon’s Creative Group
Tech: AR
Branche: Education

More inspiration

Image pokemon smile Games

Pokémon Smile | Brush with a smile

The Pokemon Company heeft een nieuwe applicatie voor mobiele telefoons geproduceerd genaamd Pokémon Smile. De app gebruikt…

Image jason wu Retail

1-800-Flowers.com | Bouquets with a story

1-800-Flowers heeft samengewerkt met modeontwerper Jason Wu om een augmented reality-ervaring voor klanten te creëren, waardoor…

Malibu image Games

Malibu | Malibu Tropical Parkour

Om de nieuwe limoensmaak te promoten, lanceerde Malibu een AR-game gemaakt door GoSpooky. Dit is onderdeel van…

Ready to create impact?

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.