National Geographic | Becoming Jane Goodall

Falcon’s Creative Group werkte samen met het National Geographic Museum om de tentoonstelling ‘Becoming Jane: The Evolution of Dr. Jane Goodall’ van zes AR-ervaringen te voorzien. Het doel van de tentoonstelling was om bezoekers kennis te laten maken met het buitengewone verhaal van Jane Goodall, de eerste persoon die onder wilde chimpansees leefde en studeerde.

Falcon heeft voor deze gelegenheid een speciale VR headset gemaakt. Via de headset zoeken bezoekers naar specifieke targets in hun omgeving, die unieke ervaringen oproepen. Een extra dimensie aan de toch al indrukwekkende experience .
Bezoekers leren hoe Jane haar reis begon, beginnend met haar jeugd en eindigend bij haar aankomst in Gombe Stream National Park. Een van de exposities bevat een hologram van Goodall zelf. Ze is zichtbaar door de headset waardoor de illusie ontstaat dat ze recht naast je staat.

Deze manier van verhalen vertellen maakt het mogelijk om bezoekers mee te nemen op een virtuele reis zoals ze nog nooit eerder hebben gedaan. De interactieve ervaringen geven extra laag aan de normaliter wat statische museum ervaring.

Brand: National Geographic Society
Agency: Falcon’s Creative Group
Tech: AR
Branche: Education

More inspiration

20db45e4-24dc-4bb8-899e-16b322690c6f NGO

Resn | Below the Surface AR

Resn en milieu-non-profit organisatie Sea Shepherd hebben hun krachten gebundeld om de Below the Surface AR-ervaring voor smartphones te creëren…

Callaway-Overview1.jpg1 Retail

Callaway Golf | In-Store AR Promotie

Callaway Golf nam contact op met Groove Jones om gezamenlijk een In-Store ​​AR-campagne te ontwikkelen…

5886c238-ed2d-4628-ae44-58530dcfd1b0 Retail

Puma | Arcade game AR-campagne

Puma heeft in India een nieuwe campagne gelanceerd voor hun ‘Play On’ sneakers, met behulp van Instagram AR-filters en een swipe-up arcade game…

Ready to create impact?

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.