Zaans Museum- Geschiedenis Visualisatie

  Samenwerking met The Missing Link

Industrie: Museum
Technologie: Applicatie
Toepassing: Visualisation

Zaans Museum- Geschiedenis Visualisatie

Vraag

Van de eerste molens tot de nieuwste fabrieken. Het Zaans Museum neemt bezoekers mee naar een stuk van Holland waar het door de tijd heen flink is veranderd. Het museum wilde de ervaring voor hun bezoekers verder uitbreiden, maar niet alleen voor hen. Het moest voor iedereen mogelijk worden om terug te keren naar Zaanstad van 1725.

Oplossing

De applicatie Timeswitch: Zaanstad 1725 werd ontwikkeld. In deze app is het mogelijk om je tegelijkertijd in het heden en verleden te bevinden. Er zijn vier verschillende plekken in Zaanstad die je kunt bekijken in de app. De gebruiker kan zelf navigeren naar de verschillende plekken waar een 360° panorama kan worden bekeken.

De app heeft ook een optie om de 360° panorama’s in VR te bekijken, hiervoor is alleen een cardboard nodig. De gebruiker bevindt zich hierdoor binnen enkele seconden in Zaanstad van 1725. Om terug naar het heden te keren, moet de gebruiker enkele seconden naar beneden kijken waarna de 360° panorama van 1725 terug verandert naar het huidige beeld van 2019. Dit kan in VR worden bekeken, maar ook in de 360° modus. De 3D reconstructies in de app zijn gemaakt door Rob Westra van VizVis.

Resultaat

Er is een ervaring gecreëerd die van waarde is voor bezoekers van het museum, toeristen die Zaanstad bezoeken, maar ook voor Zaanstad zelf. “Het is echt fantastisch. Alsof je echt in die tijd staat. Met de app komt het verleden een stuk dichterbij” vertelde de wethouder van Zaandam, Natasja Groothuismink, tijdens de lancering van de app.

Zaans-Museum-1725-app-uai-2064x1034
Krimp
Sluis
Main Header

Ready to create impact?

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.