Young & Holy – Storytelling in 360

Industrie: Media
Technologie: 360 Video & VR Sync
Toepassing: Corporate Storytelling

Vraag

Bijbelse lessen in een nieuw jasje? Young & Holy is een christelijke religie platform voor jongeren, waar trends worden onderzocht op basis van religie. Zij bedachten het concept “Storyroom”, een product waarbij jongeren letterlijk onderdeel van een Bijbelverhaal worden. Zo worden ze geconfronteerd met dilemma’s, levensvragen en groepsdruk. Hiervoor wilde Young & Holy VR gebruiken om zo de jongeren niet enkel een verhaal te vertellen, maar te laten beleven.

Solution

Het verhaal over Jozef en zijn broers wordt vertelt door middel van 360° video’s met Oculus Go’s. De software VR Sync wordt gebruikt om de 360° video’s tegelijkertijd te laten zien aan de jongeren. Tijdens het verhaal maken de jongeren actief deel uit van het verhaal doordat ze allemaal een rol toegewezen krijgen. Ze komen voor onverwachte dilemma’s te staan die emoties losmaken, die de jongeren laat reflecteren en ze met levensvragen confronteert. Want wat doe je wanneer jou tien oudere broers van de elfde broer af willen, omdat hij jullie vaders favoriet is?   Doe je met je broers mee of keer je je tegen hen?

Result

Door de opdrachten en aanwijzingen die de jongeren tijdens de 360° video’s krijgen, kunnen zij niet om de relevantie heen. Ze worden deel van het verhaal, waardoor de impact van het verhaal groot is. De Storyroom van Young  & Holy is al in meerdere steden in Nederland geweest. De reacties van de jongeren waren positief en zij lieten weten zich betrokken te voelen door de 360° video’s.

foto_4nieuw-uai-1032x688
foto_3nieuw-uai-1032x688

Ready to create impact?

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.