VLOT! – Bouwplan Visualisatie

Industrie: Nieuwbouw
Technologie: 360 Video
Toepassing: Visualisation

Vraag

Vrij Lokers Onderwijs voor jouw Toekomst (VLOT!) is een scholengroep in België. Ze zijn bezig met een groot nieuwbouwproject voor een secundaire school. De school wordt flink onder handen genomen en zal uiteindelijk onherkenbaar zijn. Om deze reden zocht de scholengroep naar een manier om tijdens een open werfdag leerlingen en hun ouders de nieuwe school alvast te kunnen laten zien.

Oplossing

De 360° video is gebaseerd op 3D-modellen van de architect die het gebouw heeft ontworpen. Deze modellen zijn omgezet naar de software Unreal Engine om een zo realistisch mogelijk beeld te creëren in een 360° video. Hierdoor konden leerlingen, ouders, de directie en het schoolbestuur een goed beeld krijgen van hoe de school eruit komt te zien zodra deze is gebouwd.

De 360° video was tijdens de open werfdag van de school in VR te zien door de levering van vijf Oculus Go’s. Medewerkers van ons event team waren aanwezig om de nodige support te leveren.

Resultaat

Door de 360° video werden leerlingen en hun ouders op de hoogte gesteld van ontwikkelingen van de school. Zo weten ze precies wat hen te wachten staat wanneer ze tegen 2020 weer terugkeren naar school. “We zagen gezichten vol verwondering en enthousiasme. Het eindresultaat is prachtig en alles verliep heel vlot. Technische en logistieke ondersteuning was top!”, vertelde Karine Hoogewys van VLOT! aan ons.

VLOT-360-video-classroom-uai-1032x581
VLOT-360-video-uai-1032x581

Ready to create impact?

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.