United Nations


Klant: United Nations
Category: Event
Project date: Oktober 2017
Campagne: Day of the United Nations VR
Link: Content op aanvraag


De vraag

Op de dag van de Verenigde Naties werd er voorafgaand aan de plenaire zitting een workshop gegeven. De organisatoren wilden graag virtual reality inzetten om de workshop in te leiden.

 

De oplossing

De workshop was gericht op vluchtelingen en migratie. En zodat de deelnemers zich goed in zouden kunnen leven in het onderwerp, is hen de film ‘Life in a time of refuge’ laten zien. Een 360º video van ongeveer tien minuten, waarin het leven van een syrische vluchteling centraal staat.

Om de kijkervaring zo soepel mogelijk te laten verlopen, is onze VR Sync software ingezet. Met deze software zorgen we ervoor dat de video met één druk op de knop gelijktijdig op de verschillende devices te bekijken is. Onze eventmedewerkers waren aanwezig om de deelnemers te begeleiden bij het opzetten van de brillen en het starten van de VR ervaring.

 

Testimonia

“De samenwerking met VR Owl is heel vlot verlopen. Ze trachten te achterhalen waar de klant naar op zoek is en bieden dan een aangepaste oplossing aan.

Tijdens onze filmvertoning stond een professioneel team klaar om de deelnemers te begeleiden tijdens het VR avontuur.

VR is volgens ons het uitgelezen medium om de vluchtelingen thematiek te bespreken, omdat de deelnemers zich via de VR-ervaring kunnen verplaatsen in de positie van een vluchteling.”

 

Fotograaf: Robbe Vandegehuchte

Heeft u ook een uitdaging voor ons applicatie team?

Neem contact op!