Theatrix

Industrie: Virtual Reality
Technologie: VR Sync
Toepassing: VR cinema

Vraag

Theatrix is het bedrijf dat de VR bril “nWave Theatrix” heeft ontwikkeld die zij verkopen en verhuren. Met deze stand-alone headset kan de kijker 360°, 2D en 3D video’s bekijken in 2K resolutie. Binnen enkele seconden bevindt de kijker zich in een bioscoop waar hij/zij kan genieten van verschillende video content.

Theatrix richt zich op meerdere doelgroepen, maar vooral op institutioneel gebruik, zoals museums. Hiervoor moest het ook mogelijk zijn om de brillen tegelijkertijd video content te laten afspelen.

“Met een druk op de knop wordt een VR cinema eenvoudig nagebootst”

Oplossing

Met VR Sync werd het mogelijk om content tegelijkertijd te laten afspelen op de VR brillen. Verder werd er ook een oplossing bedacht voor het geluid. Het geluid moest vanuit een extern audiosysteem komen, maar moest wel synchroon lopen met de video content. Hiervoor werd 1 centraal audio systeem gecreëerd en toegevoegd aan VR Sync. Hierdoor werd het mogelijk om met één druk op de knop content synchroon te laten afspelen op een onbeperkt aantal VR brillen tegelijkertijd met het geluid.

Resultaat

Door de toevoeging van VR Sync kan Theatrix met hun nWave brillen gemakkelijk een cinemazaal nabootsen. Hierdoor bieden zij een kostenbesparende optie aan om bezoekers van museums en andere organisaties een bioscoopervaring te geven. Voor vele instellingen opent dit de deuren om een 2D, 3D of 360° cinema aan te bieden, waarvoor ze anders de financiële middelen niet zouden hebben.

Heeft u ook een uitdaging voor ons team?

Neem contact op!