Teylingen College

Industrie: Educatie

Technologie: Augmented Reality

Gebruik: Applicatie & CMS

iOs | Android

Vraag

De technische MBO-opleiding van het Teylingen College is altijd op zoek naar manieren om het lesgeven makkelijker, leuker en interessanter te maken. In samenwerkingen met enkele technische scholen is een Technology Hotspot opgericht waar leerlingen kunnen leren over de nieuwste technieken zoals virtual reality, augmented reality, 3D printen en robotica. Het Teylingen College hoopt hiermee dat meer leerlingen kiezen voor een toekomst in de techniek.

Ons werd gevraagd om een systeem te ontwikkelen die het makkelijk maakt voor zowel de leerlingen als de leraren om afbeeldingen, video’s en bestanden te ontwikkelen, uploaden en delen.

Oplossing

Hiervoor zijn een applicatie en een content management systeem (CMS) ontwikkeld. Deze maken het eenvoudig om content zoals 3D modellen, 2D video’s, foto’s en PDF’s te delen met elkaar.

Het CMS is bedoeld om content op up te loaden, waarna deze hier een marker in de vorm van een QR-code van maakt. Deze marker is te scannen met de smartphone applicatie genaamd KTS Hotspot Scanner. Deze app kan de content visualiseren, en de 3D-modellen zelfs laten zien in augmented reality.

Resultaat

Een applicatie die verbonden is met een content management systeem, waardoor het erg gemakkelijk is voor de leraar en leerling om verschillende soorten content de delen en te visualiseren.

Dit werd gepresenteerd tijdens de opening van de Technology Hotspot KTS waarbij ook meerdere Oculus Quest headsets aanwezig waren om de leerlingen kennis te laten maken met de magie van virtual reality. De leerlingen waren enthousiast en konden niet wachten om te beginnen met het maken van hun eigen augmented reality projecten.

Heeft u ook een uitdaging voor ons team?

Neem contact op!