Steenmannetje op Fietse

Industrie: Toerisme
Technologie: VR & AR
Toepassing: Applicatie

iOS | Android

Vraag

Toeplah is een vereniging van toeristische ondernemers in de gemeente Aa en Hunze, in Drenthe. In samenwerking met stichting Geopark de Hondsrug wilt Toeplah vijf innovatieve kinderfietsroutes met AR & VR ontwikkelen. De gemeente wilt graag meer mensen naar Drenthe krijgen, en deze routes moeten dienen als publiekstrekker om Aa en Hunze weer op de kaart te zetten! De actie is gericht op families met kinderen tussen de 8 en 12 jaar.

"Spannende, leerzame maar vooral hele leuke kinderfietsroute!"

Oplossing

Er zijn 5 fietsroutes verrijkt met virtual- en augmented reality.  Iedere route heeft een dier als hoofdrolspeler, bijvoorbeeld de mammoet, de bever of de wolf. Op deze routes kun je AR-spelletjes spelen zoals een mammoet bevrijden uit het ijs, of een koe uit een plas modder vissen. Neem je VR headset mee en bekijk hoe het landschap er honderdduizend jaar geleden uitzag!

 

Download de Steenmannetje op Fietse app om hiermee de markers op de route te scannen. Bij iedere marker wordt een verhaal uit een verhaallijn vertelt en moet je een opdracht uitvoeren om het dier van de route te helpen, zoals het tikken op een ijsblok totdat de mammoet eruit bevrijd is.  Het maakt niet uit waar op de route je instapt, de verhaallijn kan op ieder punt beginnen en eindigen.

 

Resultaat

Een applicatie die vijf fietsroutes in Drenthe verrijkt met augmented and virtual reality. Toeplah hoopt dat dit de publiekstrekker is om meer families in het prachtige natuurgebied te krijgen! De applicatie werd dan ook met vreugde ontvangen tijdens de lancering.

Heeft u ook een uitdaging voor ons team?

Neem contact op!