Salesforce


Categorie: Event
Project datum: Mei 2018
Project: Strategy Works


De vraag

Omdat het digitaliseren van de samenleving in zo’n hoog tempo verloopt had Strategy Works een Masterclass van twee dagen georganiseerd voor het personeel van Salesforce, om bij te blijven op het gebied van nieuwe ontwikkelingen. De groep deelnemers bestond uit directeuren, managers, gespecialiseerde professionals en CEO’s uit diverse sectoren met als thema: Geef inzicht aan de klant.

Op de eerste dag werden er workshops georganiseerd met als thema’s Big Data en kunstmatige intelligentie. Aansluitend zou er een workshop plaatsvinden met interactieve elementen om de deelnemers te informeren en te inspireren. Het uiteindelijke doel was om de verschillende sectoren zelfstandig concepten te laten ontwikkelen.

De oplossing

Er werd een programma van drie uur samengesteld waarin alle facetten van VR en AR voorbij kwamen. Er werd veel aandacht besteed aan een gevarieerd programma om de betrokkenheid van de deelnemers te vergroten. Niet alleen verkreeg men zo meer inzicht in de markt en de theorie, ook werden er inspirerende voorbeelden vanuit de verschillende sectoren voor het voetlicht geplaatst.

Wanneer een onderdeel afgerond was konden de participanten groepsgewijs aan de slag om voor de afzonderlijke sectoren een Virtual Reality / Augmented Reality concept te ontwikkelen. De resultaten werden gepresenteerd met aanvullend ruimte voor feedback.

De uitvoering

Ons evenement team verzorgde voor alle aanwezigen een Virtual Reality bril gedurende het eerste deel. Deze brillen werden gebruikt om tijdens de presentatie verschillende voorbeelden te laten zien. Op basis van onze eigen software voor evenementen kon iedere deelnemer zelf de videoclips afspelen.

Tijdens het tweede deel werden er smartphones beschikbaar gesteld om de AR demo’s mee te bekijken. Vooraf werd door ons een keuze gemaakt van Augmented Reality voorbeelden in diverse sectoren waaronder technologie, gezondheidszorg en marketing.

Na afloop van het programma was het evenement team aanwezig om de participanten nog meer toepassingen te laten zien.

Testimonial

“Uitstekende presentatie en alle lof voor het gehele team. Ik prijs deze Masterclass aan om deze nogmaals in Engeland en Amerika uit te voeren.”

Gerard Braat, PhD MSc, Program Architect van Salesforce

 

“Het volledige team was zeer tevreden over de educatieve workshop, we hopen in de toekomst weer met jullie samen te werken.”

Adriaan de Bruijn, Strategy Consultant van Strategy Works

Het resultaat

Er kwamen veel positieve reacties van zowel de participanten als van de organisatie op de VR en AR workshops. Omdat theorie en praktijk afgewisseld werden was er een goede balans. Daarnaast was de respons op de brainstormsessie ook zeer positief. Door de kennis naar een eigen project te vertalen werden de twee technologieën beter inzichtelijk gemaakt voor de deelnemers.

Heeft u ook een uitdaging voor ons 360 video team?

Neem contact op!