360 Video

The Rituals Hammam Experience

De vraag

Rituals is één van de bekendste beauty brands met roots in Nederland. Inmiddels heeft het bedrijf 870 vestigingen over de hele wereld en staat het bekend om zijn vernieuwende beauty concepten. Rituals had de wens om virtual reality in te zetten bij een een instore activatie. Het doel was om mensen op unieke wijze kennis te laten maken met hun ‘Hammam’ producten.


De executie

Ons team vloog met JamJam naar Marokko om samen met de modellen van Rituals een 360 experience op te nemen in een authentieke Hammam. Er werd zowel een teaser voor social media geschoten als de content voor de instore activatie.

De video werd verwerkt in een applicatie voor de Gear VR en naar honderden Rituals winkels over de gehele wereld verscheept. In de winkels konden bezoekers met de bril rondkijken in de Hammam terwijl het personeel met een geurtje spoot.

Vervolgens werd via een lichtsignaal het teken gegeven om met de massage te beginnen en liepen de beelden synchroon met de fysieke massage. Een unieke experience waarbij alle zintuigen werden geprikkeld.

Klant: Rituals
Category: 360 Video
Agency: Jam Jam Marketing
Project date: Juli 2017
Campagne: Releanch of Hammam line
Link: Youtube

De video werd verwerkt in een applicatie voor de Gear VR en naar honderden Rituals winkels over de gehele wereld verscheept. In de winkels konden bezoekers met de bril rondkijken in de Hammam terwijl het personeel met een geurtje spoot.Vervolgens werd via een lichtsignaal het teken gegeven om met de massage te beginnen en liepen de beelden synchroon met de fysieke massage. Een unieke experience waarbij alle zintuigen worden geprikkeld.

Het resultaat

De experience was te zien in flagship stores over de hele wereld, van Londen tot New York. Duizenden mensen ondergingen de experience, die op veel positieve feedback kon rekenenen via onder andere social media. Diverse internationale beautyblogs publiceerden een stuk over deze eerste instore vr experience van een beauty merk

Quote

‘What a lovely experience it was in one of my local Rituals stores here in Gent (Belgium). Really well done!’

Gordon Desodt (Consumer)

‘Got it and it’s lovely’

Ruth Johnston (Consumer)

Heeft u ook een uitdaging voor ons 360 video team?

Neem contact op!