Olssen


Categorie: Applicatie
Project datum: Juli 2018
Project: AR Product visualizer
Interne: Interne verkoop tool


De vraag

Olssen is een bedrijf dat sinds 2004 lockers verkoopt in alle types en afmetingen. Grote en kleine lockers, houten en metalen lockers, je vindt ze allemaal terug in de complete collectie. Een locker kopen vergt wat inspanning, zo willen klanten zeker weten dat zowel het ontwerp als de maten in overeenstemming zijn met ruimte en de inrichting.

Daarom was Olssen op zoek naar een methode om de klanten een visualisatie aan te bieden waarmee de drempel voor aankoop lager wordt.

De oplossing

Voor Olssen hebben we een app voor iOS ontwikkeld die bestaat uit drie aparte functies:

  • Opmeten

Het is mogelijk om twee punten in de werkelijke omgeving op te meten door deze te scannen, het resultaat wordt in centimeters weergegeven. Dat biedt de klant zekerheid over het formaat van de locker in relatie tot de locatie.

  • Visualizer in AR

Alle lockers afkomstig uit het productassortiment die in de applicatie aanwezig zijn kunnen op het juiste formaat in iedere ruimte worden geplaatst, dit kunnen zelfs meerdere lockers tegelijk zijn. De kleurkeuze en materiaaleigenschappen kunnen ook naar wens aangepast worden. Dat geeft de klant een goed idee van de gekozen lockers in de omgeving, de gewenste afmetingen kunnen zo eenvoudig bepaald worden. Er is ook een functie in de applicatie opgenomen waarmee screenshots maken mogelijk wordt gemaakt. Dit stelt de gebruiker in staat het resultaat te delen met andere belanghebbenden.

  • Offerte aanvragen

Op het moment dat de klant een duidelijk beeld heeft van de gewenste lockers kunnen ze direct de volgende stap nemen; een offerte aanvragen. Om meer aanvragen te genereren werd een functie aan de app toegevoegd waarbij de gewenste lockers direct aan een offerte toegevoegd worden, met daarin exacte aantallen, kleurstelling enz. Na de invoer van naam en mailadres wordt de offerte verstuurd naar Olssen.

De uitwerking

Er werd door ons een Content Management Systeem ontwikkeld dat de klant zelf nieuwe data laat toevoegen. Zo kan Olssen inloggen via het custom portaal en nieuwe informatie toevoegen aan het systeem.

Niet alleen nieuwe 3D objecten kunnen toegevoegd worden aan de visualizer, maar ook prijsinformatie, productbeschrijvingen en speciale acties. De visuele uitstraling van de app is in lijn met de bestaande huisstijl en website van Olssen.

Heeft u ook een uitdaging voor ons applicatie team?

Neem contact op!