Olssen – Augmented E-commerce

Industrie: Meubels
Technologie: AR applicatie
Toepassing: Visualisation

Vraag

Olssen is een bedrijf uit Nederland dat sinds 2004 lockers verkoopt in alle soorten en maten. Als klanten een locker willen aanschaffen willen ze altijd zeker weten of die wel in overeenstemming is met de beschikbare ruimte en de inrichting. Om dit voor klanten makkelijker te maken wilde Olssen een AR applicatie die hen bij hun beslissing kan helpen.

Oplossing

Er is een iOS applicatie ontwikkeld die beschikt over drie functies: het opmeten van de werkelijk omgeving, het visualiseren van de lockers in AR en het aanvragen van een offerte. Alle lockers uit het productassortiment zijn toegevoegd aan de applicatie. Deze kunnen met het juiste formaat worden geplaatst in elke ruimte. Dit geeft de klant een goed idee van de lockers in een bepaalde setting en de afmetingen die nodig zijn. Hierna kan er gelijk een offerte worden opgevraagd. Verder is er een systeem ontwikkeld waardoor de klant zelf nieuwe data kan toevoegen, om zo het productassortiment up-to-date te houden.

Resultaat

Olssen was erg tevreden over de gecreëerde applicatie. Door de applicatie kunnen klanten de lockers visualiseren in elke ruimte. Hierdoor krijgen zij een beter beeld van hun eventuele aankoop en is het voor hen gemakkelijker om deze beslissing te maken.

AR-Visualizer-Lockers-Olssen
AR-Visualizer-Olssen-application-uai-1032x688
AR-Visualizer-Olssen-app-uai-1032x688

Ready to create impact?

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.