NuBuiten


Categorie: Applicatie
Project datum: Juli 2018
Project: AR Product visualizer
Inhoud: Interne verkooptool


De vraag

NuBuiten staat bekend als specialist in de verkoop van diverse houtsoorten. Tevens leveren ze producten voor de tuin waaronder sierbestrating, schuttingen, blokhutten, buitenverblijven en speeltoestellen. Om de grote collectie producten beter in beeld te brengen vroeg NuBuiten ons een augmented reality app te ontwikkelen waar een deel van het assortiment in gevisualiseerd kon worden.

De oplossing

Er werd een app ontworpen voor NuBuiten die gekoppeld is aan het Content Management Systeem dat reeds binnen de organisatie gebruikt werd. De app mocht niet te gecompliceerd worden voor de gebruiker, daarom werd er voor gekozen om de 20 meest populaire modellen toe te voegen. Dat biedt consumenten een gebruiksvriendelijke introductie naar de applicatie. Andere modellen kunnen door de gebruiker gedownload worden in de app. Het tuinmeubilair kan levensgroot op iedere locatie worden geplaatst waarmee de consument kan ervaren hoe het product er in de werkelijkheid uit komt te zien. Ook is het mogelijk om de kleurstelling en de materiaaleigenschappen in te stellen.

De uitwerking

Alle data waaronder naamstelling, prijzen en 3D objecten die in de AR visualizer aanwezig zijn werden aangeleverd door NuBuiten. Wij hebben ons vervolgens gericht op de functionaliteit in de app waaronder het Content Management Systeem, de gebruikersomgeving en de AR functies. Er werden daarnaast nog diverse aanvullende opties toegevoegd aan de applicatie:

 

  • Meten in AR: door een meetlint toe te voegen aan de app bieden we de gebruiker een extra service. Je hoeft alleen de smartphone van links naar rechts te bewegen om een meting uit te voeren tussen twee punten, het resultaat wordt weergegeven in centimeters.
  • Wenslijst: Via een login binnen de app kunnen producten toegevoegd worden aan een persoonlijke wenslijst. De lijst zal via de cloud gesynchroniseerd worden met de persoonlijke account van de gebruiker.
  • Analyse: Om NuBuiten meer inzicht te geven op het gebruikersgedrag hebben we data vanuit de app beschikbaar gesteld, zoals de meest gebruikte producten in de augmented reality visualizer, welke producten het meeste in de wenslijst worden geplaatst enz.

Heeft u ook een uitdaging voor ons applicatie team?

Neem contact op!