Nohnik


Categorie: AR Applicatie
Project datum: November 2018
Project: AR Visualizer

 


De vraag

Nohnik is een multidisciplinair architectuur bedrijf. Voor de gemeente Noorden zijn er 10 scenario’s uitgewerkt in 3D-modellen voor het renoveren van een weiland. Aan ons de vraag om de 3D-modellen te visualiseren in Augmented Reality (AR), zodat de betrokkenen een beter beeld zouden krijgen van het project.

De oplossing

Er is een AR applicatie ontwikkeld voor medewerkers en omwonenden, waarin de 10 renovatie scenario’s realistisch worden weergegeven. De app gebruikers kunnen in- en uitzoomen en de productgrootte en de plaatsing van de objecten aanpassen. Zo wordt de weergave levensecht. De app zorgt ervoor dat de objecten, zoals windmolens, op schaal blijven. Er wordt als het ware een extra laag over de realiteit geplaatst, zodat de betrokkenen een goed beeld krijgen over de renovatiemogelijkheden.

De uitwerking

De applicatie is ontwikkeld voor de meest geavanceerde vorm van AR, de ARKit. De ARKit is breed verkrijgbaar voor app-ontwikkelaars en werkt op de iPad. De app scant allereerst de omgeving, zodat het object natuurgetrouw in de ruimte geplaatst kan worden. Alle 10 de scenario’s zijn in de app verwerkt. Ze zullen op ware grootte worden geplaatst, zodat alle omwonenden zich goed kunnen oriënteren.

Het resultaat

Door de applicatie weten de omwonenden waar ze aan toe zijn. In de toekomst kunnen de scenario’s worden vernieuwd en/of kunnen er nieuwe toegevoegd worden. Een uitdagende case waarbij augmented reality wordt ingezet om een realistisch beeld te creëren voor landschapsarchitectuur.

 

‘’Prettige partij om mee samen te werken, meedenkend en professioneel. Er wordt in mogelijkheden gedacht en ze doen hun uiterste best om het gewenste resultaat te bereiken. Met de resultaten zijn wij tevreden en de applicatie is zeer waardevol gebleken in het project en de discussie met diverse stakeholders.’’

Jorrit Noordhuizen, landschapsarchitect 

Heeft u ook een uitdaging voor ons 360 video team?

Neem contact op!