Loxam


Klant: Loxam
Category: Applicatie
Project date: Februari 2017
Campagne: Loxam Bouwbeurs Activatie
Link: Youtube


De vraag

Loxam is een verhuurbedrijf van bouwmaterialen met vestigingen in heel Europa. Voor de bouwbeurs van 2016 was het bedrijf op zoek naar een unieke publiekstrekker. De doelgroep bestond uit mannen met een technische achtergrond, daarom moest de activatie uitdagen maar niet afschrikken. Een competitief element was wenselijk om onderlinge strijd aan te moedigen en zoveel mogelijk bezoekers te trekken.

 

De executie

Ons team ging aan de slag en bedacht een unieke activatie waarbij levensechte simulatie werd gecombineerd met een uitdagende game. Spelers namen plaats in een fysieke graafmachine waarin virtual reality hardware is ingebouwd met onder andere echte controllers. Het doel van het spel was om binnen een zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk stenen in bakken te scheppen.

 Bij de start van de ervaring voerden deelnemers hun naam, bedrijf en e-mailadres in. Vervolgens volgde een korte tutorial waarin de besturing en het doel van het spel werd uitgelegd. Na de succesvolle tutorial startte de game en had de deelnemer enkele minuten om een zo hoog mogelijke score neer te zetten.

Op twee externe schermen konden toeschouwers de deelnemer volgen en zijn score zien. Deze werd real time bijgehouden, waardoor je direct de resultaten kon zien. Dit element zorgde voor spanning bij toeschouwers; haalt hij de hoogste score en verslaat hij ons bedrijf?

 

Het resultaat

De bouwbeurs was voor Loxam een groot succes. Honderden mensen speelden de game tijdens het driedaagse event in de jaarbeurs. Groepen mannen stonden in de rij om de hoogste score neer te zetten en de game was hét gesprek van de dag. Na afloop werden alle spelers benaderd met een persoonlijke email met daarin hun hoogste score. De positieve resultaten van de beurs gingen binnen Loxam als een lopend vuurtje rond, en de installatie werd daarna tijdens een bouwbeurs in Denemarken ook ingezet als publiekstrekker.

Heeft u ook een uitdaging voor ons development team?

Neem contact op!