GIZ

Industrie: Consultancy
Technologie: 360 Video
Toepassing: Visualizer

Vraag

GIZ is een organisatie die de Duitse regering helpt bij het bereiken van haar doelen op het gebied van internationale samenwerkingen voor duurzame ontwikkelingen. Momenteel zijn GIZ en de Duitse regering bezig met een project in Ivoorkust. Tijdens The International Green Week wilde de Duitse regering graag laten zien hoe fairtradeproducten overal ter wereld de het levensonderhoud verbeteren. Wij reisde af naar Ivoorkust om het project vast te leggen.

''In die video die ongeveer 2,5 minuut duurt worden de dramatische gevolgen getoond van de ontbossing in Ivoorkust''

Oplossing

Om de bezoekers van The International Green Week een duidelijk beeld te geven van de werkzaamheden, werd er gebruikt gemaakt van een 360-graden video. De video werd afgespeeld met behulp van de look-and-play software. Zodra de bril wordt opgezet begint de video te spelen en wordt de kijker meegenomen naar de plantages in Ivoorkust. In die video die ongeveer 2,5 minuut duurt worden de dramatische gevolgen getoond van de ontbossing in Ivoorkust. Vervolgens wordt de nieuwe aanpak aan de kijker getoond. Zo wordt het duidelijk hoe belangrijk een boslandbouwsysteem is voor de boeren en het milieu.

Resultaat

De stand die groots was aangekleed, trok in combinatie met dear VR brillen veel aandacht van de bezoekers. De reacties van de bezoekers op de ervaring waren ook erg positief.

Heeft u ook een uitdaging voor ons team?

Neem contact op!