D vd Steen – Bouwplanen Visualisatie

  Samenwerking met D. van der Steen

Industrie: Bouw
Technologie: Augmented Reality
Toepassing: Visualisation

Link: Android

Vraag

De Singel, de gracht nabij Utrecht Vredenburg, is al tientallen jaren uit het straatbeeld van Utrecht verdwenen. Het gemis van het water groeide. De gemeente Utrecht wilde om deze reden de gracht in zijn oude glorie herstellen. Daarom werd er flink geklust rondom Utrecht centraal met als gevolg irritaties van vele bewoners en bezoekers. Hoe neem je deze irritaties weg? Door te laten zien waar je het voor doet.

Oplossing

Iedereen met een smartphone kan vanaf de uitkijkbrug op de Marga Klompébrug een kijkje nemen in de toekomst. Door de Singel AR applicatie te downloaden en een QR-code te scannen verschijnt de nieuwe Utrechtse Singel in augmented reality. Daarnaast is het mogelijk om in de app te zien hoe de Singel door de jaren heen is veranderd door een tijdlijn.

Resultaat

Omwonende en bezoekers hebben door de applicatie een beter beeld van het eindresultaat gekregen, wat tot meer begrip voor de werkzaamheden heeft geleid. Daarnaast werd het als een leuke en innovatieve ervaring beschouwd. De nieuwe single is naar verwachting in 2020 af.

1Y5A4637-uai-1032x688
1Y5A4612-uai-1032x688

Ready to create impact?

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.