DesignWeek@school – Duurzaamheid voor Kinderen

Industrie: Educatie
Technologie: Virtual Reality
Toepassing: Training

Vraag

Duurzaamheid en milieubewustzijn zijn geen makkelijke begrippen, al helemaal niet voor kinderen. In de zogeheten ‘Design Week’ van de start-up DesignWeek@school gaan leerlingen samen op reis in de wereld van technologie, design thinking en duurzaamheid. Maar hoe leg je begrippen over duurzaamheid uit op een leuke manier?

Oplossing

Er is een VR game ontwikkeld met als thema de ruimte. De speler neemt plaats in een ruimteschip en kan vanuit de cockpit navigeren naar verschillende kamers. In de cockpit wordt eerst duurzaamheid algemeen geïntroduceerd. Vervolgens kan de speler in vier verschillende kamers ervaringen ontdekken die te maken hebben met duurzaamheid. Zo wordt er in de kamers  besproken dat je zo min mogelijk onnatuurlijke stoffen moet gebruiken, liefde moet hebben voor je medemens, zuinig moet zijn op niet-hernieuwbare grondstoffen en op de natuur.

Resultaat

Leerlingen konden door de game ervaren wat duurzaamheid is en welke vier spelregels gelden wanneer je duurzame keuzes wilt maken. De game wordt nog steeds gebruikt op scholen door DesignWeek@School om meer leerlingen bewust te maken over het milieu.

ss11
ss5-uai-1032x487
ss16-uai-1032x488

Ready to create impact?

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.