Geopark the Hondsrug -Natuurroute Verrijking

Industrie: Toerisme
Technologie: VR & AR
Toepassing: Entertainment

Link: iOs

Vraag

Het gebied rond het Drentse dorp Exloo is het kloppend hart van De Hondsrug UNESCO Global Geopark. Het glaciale Hondsruglandschap is er nog grotendeels onaangetast aanwezig.

Twee belangrijke hotspots van het geopark liggen in dit gebied: het Hunzebos en de Leewal, een raadselachtige steile wal die door het landschap kronkelt. Om hier meer bekendheid aan te geven ontstond de vraag om twee routes te ontwikkelen waarbij wandelen en spelend kennis kan worden gemaakt met de rijke historie van het gebied.

Oplossing

Beide routes zijn verrijkt met virtual en augmented reality, namelijk een Sabeltandtijgerspoor voor kinderen, en een Tijdreisroute Leewal voor volwassenen. De kinderen maken op de speelroute kennis met het landschap en leren er spelenderwijs van alles over, bijvoorbeeld door het afdalen van een kabelbaan terwijl ze een wedstrijdje doen met een sabeltandtijger.

Beide routes bevatten informatie over verschillende tijdsperiodes: zoals de ijstijd, de steentijd en het heden. In de app zijn op de speelroute meerdere punten te zien waar je VR- & AR-spelletjes kunt spelen en  informatieve 360 graden video’s kunt bekijken!

Resultaat

Een applicatie voor jong en oud die twee routes in het Hondsruggebied verrijkt met augmented and virtual reality.

geopark-app
sabeltand900
mammoet900

Ready to create impact?

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.