Centraal Beheer


Klant: Centraal Beheer
Category: Augmented reality
Project date: April 2018
Download applicatie 


De vraag

Centraal Beheer brengt ieder jaar een boekje op papier uit om de leden attent te maken op de arbeidsvoorwaarden. Om deze direct mail-actie kracht bij te zetten zocht de verzekeraar naar een bijzondere wijze om dit vorm te geven.

 

De oplossing

Er werd een augmented reality scène ontworpen die direct op het boekwerk zichtbaar is. In het verhaal zie je een man aan het werk. Hij staat op en breekt vervolgens zijn been. Wat moet hij nu doen? Door middel van een voice-over stem wordt het verhaal verduidelijkt met als boodschap dat de werkgever in de arbeidsvoorwaarden kan lezen wat de juiste stappen zijn.

Wanneer dit tafereel beëindigt wordt komt er een link naar een PDF-bestand waarin de arbeidsvoorwaarden staan.

 

De executie

Om de beweging van het hoofdpersonage zo overtuigend mogelijk weer te geven werd een live persoon opgenomen, waarna de bewegingen zijn vertaald naar een 3D animatie.

Om toch een tastbaar presentje op te kunnen sturen naar haar leden, is de QR-code van de ervaring afgedrukt op een kleine doosje in de vorm van een boek. Met de Centraal Beheer app kan de QR-code gescand worden, waarna de presentatie automatisch start.

Heeft u ook een uitdaging voor ons AR team?

Neem contact op!