Breman – Realtime Data Visualisatie

Industrie: Event
Technologie: AR 
Toepassing: Visualisation

Vraag

De organisatie Breman Installatietechniek is gespecialiseerd in oplossingen die duurzaam en energiebesparend zijn. Ze zien veel potentie in het gebruik van RFID tags voor het gebruik in installatie-, onderhoud- en ketenmanagement. De sensoren zonder draden en batterijen maken het mogelijk om data te ontvangen en te communiceren.

Breman wilde de toekomst laten zien van RFID in de bouwsector tijdens het Building Holland evenement in de RAI met behulp van AR technologie.

Oplossing

Het is mogelijk om de metingen in de sensoren van Breman op afstand uit te lezen. Er wordt een signaal afgegeven op het moment dat indicatoren boven of onder een gedefinieerde grens vallen. We hebben hiervoor verschillende AR elementen ontwikkeld die de data realtime kunnen visualiseren. Denk aan het CO² gehalte in een ruimte of de temperatuur van een boiler. De marker kan direct op de locatie worden gescand, daarna wordt de visualisatie van het resultaat direct vertoond.

Met deze slimme sensoren is het mogelijk om diverse detecties uit te voeren zoals een gaslek, vervolgens zal de alarmcentrale op de hoogte worden gesteld. Door de gecreëerde AR app te gebruiken kan de locatie van het probleem direct worden bepaald, evenals het CO² gehalte dat in het gebouw aanwezig is.

De AR toepassing zal ook gebruikt worden bij de selectie en assemblage van onderdelen, bijvoorbeeld voor een machine. De sensoren kunnen precies een probleem bepalen. Daarna kan op de AR app de exacte locatie worden getoond.

Resultaat

De AR presentatie bleek tijdens het evenement een groot succes. Als gevolg daarvan is er een vervolgproject in het leven geroepen.

Kopie-van-IMG_9975-56-uai-2064x1376
IMG_9760-24-uai-1032x688
Kopie-van-IMG_9769-25-uai-1032x688

Ready to create impact?

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.