Breman


Klant: Breman / Blueberry
Category: Augmented reality
Project date: April 2018


De vraag

De organisatie Breman Installatietechniek is gespecialiseerd in oplossingen die duurzaam en energiebesparend zijn. Ze zien veel potentie in het gebruik van RFID tags voor het gebruik in installatie-, onderhoud- en ketenmanagement. De sensoren zonder draden en batterijen maken het mogelijk om data te ontvangen en te communiceren.

Breman zal zich gaan toeleggen op het gebruik van RFID in de bouwsector. Ze wilden de toekomst laten zien van RFID in de bouwsector tijdens het Building Holland evenement in de RAI met behulp van Augmented Reality technologie.

De oplossing

Het is mogelijk om de metingen in de sensoren van Breman op afstand uit te lezen. Er wordt een signaal afgegeven op het moment dat indicatoren boven of onder een gedefinieerde grens vallen. We hebben hiervoor verschillende AR elementen ontwikkeld die de data realtime kunnen visualiseren. Denk aan het CO² gehalte in een ruimte of de temperatuur van een boiler.

De marker kan direct op de locatie worden gescand, daarna wordt de visualisatie van het resultaat direct vertoond.

De toepassing

Met deze slimme sensoren is het mogelijk om diverse detecties uit te voeren zoals een gaslek, vervolgens zal de alarmcentrale op de hoogte worden gesteld. Door onze AR-app te gebruiken kan de locatie van het probleem direct worden bepaald, evenals het CO² gehalte dat in het gebouw aanwezig is.

De Augmented Reality toepassing zal ook gebruikt worden bij de selectie en assemblage van onderdelen, bijvoorbeeld voor een machine. De sensoren kunnen precies een probleem bepalen. Daarna kan op de AR applicatie de exacte locatie worden getoond.

Het Resultaat

Er bestaan zo ongeveer 400.000 verschillende sensoren. Dit betekent een oneindig aantal mogelijkheden voor de visualisatie van de data. De augmented reality presentatie bleek tijdens het evenement een groot succes. Als gevolg daarvan is er een vervolgproject in het leven geroepen.

 

 

 

 

Heeft u ook een uitdaging voor ons AR team?

Neem contact op!