Beuk Horeca


Klant: Beuk Horeca
Categorie: Virtual reality
Project datum: Juni 2018


De vraag

De totaalleverancier Beuk Horeca richt zich op het leveren van producten en diensten voor de horeca met apparatuur, koeltechniek en grootkeukentechniek. De klanten krijgen gedurende het verkooptraject afbeeldingen en 3D visualisaties te zien van het keukenontwerp. Beuk Horeca wilde deze visualisaties graag sprekender maken voor de klant en dus waren ze op zoek naar een innovatieve manier om dit uit te voeren.

De oplossing

Samen met Beuk Horeca werd er een VR omgeving bedacht waarmee de keuken gevisualiseerd konden worden. Er werd hiervoor een applicatie ontwikkeld in Unity voor gebruik met de HTC Vive virtual reality bril. Zo kunnen afbeeldingen eenvoudig naar de VR omgeving vertaald worden. Deze VR ervaring laat klanten de maatwerk keuken zien, compleet met interactieve apparatuur voor een realistische weergave van het ontwerp.

Daarnaast is het mogelijk om de omgeving van het originele ontwerp verder aan te passen tijdens de VR ervaring. Zo kan de betegeling van de muren worden aangepast, evenals de vloer. Ook is het mogelijk om diverse objecten toe te voegen zoals serviesgoed, pannen en voedingsmiddelen.

De executie

Door Beuk Horeca werd een database samengesteld met het volledige assortiment. De 3D visualisaties zijn in basisdelen onderverdeeld. De applicatie kan vervolgens het verband leggen tussen de tekeningen, de producten en de interactieve mogelijkheden. Deze data wordt dan geconverteerd naar de VR omgeving.

Resultaat

Beuk Horeca wilde in eerste instantie een selectie uit het totale aanbod interactief maken. Uiteindelijk werd besloten om toch de volledige collectie te verwerken. Door de applicatie gebruiksvriendelijk in te richten kan Beuk Horeca zelfstandig additionele producten toevoegen aan de software.

De virtual reality ervaring zal deel uit gaan maken van het verkoopproces. Er worden verschillende hulpmiddelen aangeboden die het mogelijk maken schermafbeeldingen en videoclips te genereren die de klant zal ontvangen.

Met deze innovatieve wijze van presenteren zal de ontwerpfase en het verkoopproces soepeler verlopen. Zo krijgen de klanten een duidelijk beeld van het uiteindelijke product en Beuk Horeca kan eventuele problemen tijdig signaleren. Door deze wijze van presenteren toe te passen is het bedrijfsproces aanzienlijk verbeterd.

Heeft u ook een uitdaging voor ons virtual reality team?

Neem contact op!