ARTE

Samenwerking met Interactieve Media Foundation
Industrie: Media
Technologie: VR

Vraag

100 jaar Bauhaus; 100 jaar een bijzondere kunststijl. Van 16 tot 24 januari was er een openingsfestival georganiseerd om dit eeuwfeest te vieren. Voor het festival waren meerdere artiesten uitgenodigd om hun podiumkunsten te tonen bij de Akademie der Künste in Berlijn. ARTE liet tijdens het festival “Das Totale Tanztheater 360“ zien met behulp van VR. De 360 video is gebaseerd op Walter Gropius’s visie van het “totale theater”.

"De bijzondere Bauhaus kunststijl bewonderen in het totale danstheater"

Oplossing

“Das Totale Tanztheater 360” werd door middel van Oculus Go’s gepresenteerd gedurende het evenement. Bezoekers en journalisten kregen een bijzondere choreografie te zien van de beroemde choreograaf Richard Siegal. De muziek die te horen was, was speciaal voor dit evenement gemaakt door de Duitse band Einstürzende Neubauten. De 360 video werd tentoongesteld tijdens de persconferentie en publiekelijk tijdens het festival, waar het VR Owl event team support leverde.

Resultaat

Bezoekers waren niet gewoon een video aan het bekijken, maar stonden in dezelfde ruimte als de dansers door middel van virtual reality. Dit zorgde voor een bijzondere ervaring voor de bezoekers. De video kan volledig worden bekeken in de Arte360 VR applicatie.

Heeft u ook een uitdaging voor ons team?

Neem contact op!