AFTC – Product Visualiser

Industry: Automotive
Technologie: Augmented Reality
Use: Visualisation 

Link: Android

Vraag

AFTC is de grootste leverancier op de markt als het gaat om applicatie materialen AFT (Acrylic, Foam, Tape). De producten van AFTC duiken overal op, maar voor de buitenwereld zijn die niet echt zichtbaar. AFTC wilde haar cliënten op een speciale manier de diverse toepassingen van het AFTC assortiment demonstreren aan de hand van twee interactieve brochures.

Oplossing

Om de toepassingen te visualiseren met de nieuwe brochures werd er gebruik gemaakt van ‘’Marker based’’ augmented reality. Er werden in totaal twee brochures ontworpen, een voor de automotive sector en een voor de bouw. Voor de automotive sector is er een animatie gecreëerd waarbij een auto uit elkaar vouwd als deze is gearriveerd, zo wordt het meteen duidelijk waar AFTC dubbelzijdige tape wordt gebruikt in de auto. Dezelfde methode werd gebruikt voor de brochure gericht op de bouw. Wanneer de brochure gescand wordt zal er een gebouw verschijnen die laat zien hoe AFTC wordt gebruikt in deze sector.

Via de AFTC applicatie kan de AR presentatie bekeken worden. Er is ook een product wizard aan de app toegevoerd die de gebruiker het gewenste product laat kiezen door een antwoord te geven op een serie vragen. Er werd ook een nieuwsbrief functionaliteit toegevoegd die de AFTC nieuwsbrieven direct in de app publiceert.

Resultaat

Al met al was het een succesvol project, met een klant die erg tevreden was.

AFCT-2-1024x683
IMG_6397-uai-1032x688

Ready to create impact?

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.