AFTC


Categorie: Applicatie
Project datum: Augustus 2018
Project: AR Brochure


De vraag

Wat betreft applicaties materialen AFT (Acrylic Foam Tape) en oplossingen in de praktijk is er geen grotere speler op de markt dan AFTC. De producten van dit bedrijf duiken overal op, hoewel ze niet altijd zichtbaar zijn voor de buitenwereld. AFTC wilde haar cliënten op een speciale manier de diverse toepassingen van het AFTC assortiment demonstreren aan de hand van twee interactieve brochures.

De oplossing

Op basis van “marker based” augmented reality was het mogelijk om de toepassingen van AFTC te visualiseren met de nieuwe brochures. Hierbij werd de nadruk gelegd op de twee verschillende sectoren automotive en de bouw, er werden hiervoor twee aparte brochures ontworpen.
Er verschijnt een auto in de automotive animatie die uit elkaar vouwt wanneer deze is gearriveerd. Zo wordt het direct duidelijk waar AFTC dubbelzijdige tape wordt gebruikt in de auto. Deze methode werd ook gebruikt voor de brochure gericht op de bouw. Wanneer de brochure gescand wordt zal er een gebouw verschijnen die laat zien hoe AFTC worden gebruikt in deze sector.

De uitwerking

AFTC verdeelde de afzonderlijke brochures over de specifieke doelgroepen waarop de brochures gericht verspreid werden. De AR presentatie kan via de AFTC applicatie bekeken worden. De animatie wordt geactiveerd door de marker te scannen die in de brochure staat.
Er is ook een product wizard aan de app toegevoerd die de gebruiker het gewenste product laat kiezen door een antwoord te geven op een serie vragen. Er werd ook een nieuwsbrief functionaliteit toegevoegd die de AFTC nieuwsbrieven direct in de app publiceert.

Heeft u ook een uitdaging voor ons 360 video team?

Neem contact op!