Over de opera studio

Over de opera studio

Elke uitvoerend artiest wil gezien worden, anders ga je niet op het podium staan. Je wilt jouw kunst, jouw passie en jouw verhaal delen met anderen. Omdat je binnen de opera niet alleen staat maar altijd als team werkt zul je ook gecast moeten worden. Dat is niet eenvoudig, je moet jezelf kunnen onderscheiden van de rest. Hoe kun jij ervoor zorgen dat jij als operatalent ontdekt wordt? We geven je hier een aantal nuttige tips om audiovisuele media te gebruiken om de casting te overtuigen.

Zorg voor een audiovisueel portfolio

Wat heb je in het verleden gedaan? Als je in diverse producties hebt gestaan is het belangrijk daar materiaal van te gebruiken in je portfolio. Veel artiesten in de opera wereld hebben alleen headshots en krantenknipsels naast hun diploma en CV. Veel opera talent heeft weinig of geen beeldmateriaal of videomateriaal. Neem geen genoegen met een kennis uit het publiek met een smartphone, of de lokale omroep bij een kleine voorstelling, neem je eigen apparatuur mee.

Een goede microfoon uiteraard en een camera die een mooi beeld kan opnemen. Als het kan een 360 graden camera, daarmee zie je niet alleen het podium maar ook het publiek. Tegenwoordig kun je Opera kijken in 360 graden vorm.

Deel jouw opnames online

Met klein aas kun je grote vissen vangen, dat geldt ook voor casting in opera producties. Voor je in het Hongaarse State Opera House en overal ter wereld komt te staan moet je naam voor jezelf maken.

Noteer een optreden niet alleen in je CV, deel het met de wereld! Bijvoorbeeld via YouTube, daar kun je gratis al jouw materiaal op kwijt. En ook via Facebook, zo gaan jouw beelden als een lopend vuurtje rond. En als je 360 graden opnames hebt gemaakt, die kun je zowel via YouTube als met Facebook in panorama stand bekijken. Dan is het net alsof je er zelf bij bent!

Wees eerlijk

Wanneer je audiofragmenten deelt met opera opnames waar jij in zingt moet je deze niet bij gaan werken. Zorg dat het natuurlijke opnames zijn, naast studio werk als referentie laat je ook echte opnames in praktijk horen. Zo laat je zien wat jouw talent is, niet alleen in de geluidsstudio, maar ook op het podium met lampen in je gezicht en mensen in het publiek. Als jij een ware artiest bent moet je dat ook laten zien!

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.