Luchthaven vermaak – Virtual reality voordat je op vakantie gaat

Luchthaven vermaak – Virtual reality voordat je op vakantie gaat

Zou het niet mooi zijn wanneer je voor de vlucht jezelf kunt voorbereiden op de bestemming? Dat je het hotel kunt zien en het strand kunt bekijken in 360 graden? Deze droom wordt realiteit met Virtual Reality headsets op het vliegveld. Er zijn trouwens nog veel meer mogelijkheden met VR brillen in Nederlandse luchthavens. Laten we de mogelijkheden eens op een rijtje zetten.

1. Virtuele bioscoop

Een bioscoopzaal neemt veel ruimte in. Dat is jammer, want soms moet je uren wachten op het vliegveld, even rustig een filmpje kijken zou niet verkeerd zijn. Dat is nu mogelijk met een VR bril op Nederlandse luchthavens. Door de VR bril zie je een virtueel scherm dat net zo groot lijkt als een bioscoopscherm, maar in werkelijkheid niet groter is dan de headset op je hoofd. Niet alleen kun je zo levensgroot films kijken, iedereen kan zelf een film kiezen, je hoeft niet samen naar dezelfde film te kijken. Dat kan overigens wel door twee headsets te koppelen.

2. 360 Graden tourinformatie

Je hebt een prachtige rondreis geboekt. Sommige mensen zien uit naar de verrassingen, andere mensen weten liever vooraf wat ze te wachten staat. Met een VR tour op de Nederlandse luchthaven kun je de reisbestemmingen alvast virtueel verkennen. Naast mooie beelden kun je ook praktische informatie krijgen zodat je alleen positief verrast wordt. Touroperators en toerisme departementen van vakantielanden kunnen op deze manier een toegevoegde waarde bieden.

3. Jouw vliegangst overwinnen

Wist je dat VR therapie uiterst effectief is gebleken om angsten te overwinnen? Er zijn al meerdere VR programma’s waarmee je van diverse angsten af kunt komen zoals angst voor spinnen, angst voor de tandarts, angst om publiekelijk te spreken en hoogtevrees. Neem plaats in de Nederlandse luchthaven, zet een VR bril op en volg een programma om je vliegangst te overwinnen. Mensen zijn visueel ingesteld, de 3D informatie in een Virtual Reality programma heeft veel meer impact dan spraak, tekst of normale videobeelden. VR wordt zelfs gebruikt bij pijnbestrijding waarvan de resultaten soms die van medicijnen overtreffen!

Wat zou jij willen testen of bekijken met een VR Bril in een Nederlandse luchthaven?

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.