Kijk mee in de studio!

Kijk mee in de studio!

Hallo hallo, kijk eens naar het mannetje in de radio! We kennen allemaal wel die livestreams van DJ’s die plaatjes draaien. Ja echt wel spannend hoor, gasten die zich niet kunnen scheren die naar een monitor zitten te staren en af en toe popiejopie gaan roepen. Dat kan toch veel beter! Zou het niet mooi zijn als je zelf kunt kiezen waar je naar kijkt in de studio. In plaats van de DJ even naar de mengtafel, of het koffiezetapparaat of beter nodig, de koffiejuffrouw! Dat kan dus, met een 360 graden camera en een VR bril. Dat is veel eenvoudiger dan je denkt en panorama video voegt letterlijk een extra dimensie toe aan radio uitzendingen!

Wat is 360 graden video?

Een panorama video is eigenlijk een filmpje dat heel breed is, en dan op een soort cilinder wordt geprojecteerd. Hoewel niet alle 360 graden video’s aan elkaar gelijk zijn kun je meestal horizontaal helemaal rondkijken, en verticaal een stukje. Je hebt voor dit soort opnames een speciale 360 videocamera nodig. Die dingen kunnen opvallend klein zijn, de Ricoh Theta is kleiner dan de meeste afstandsbedieningen en heeft twee grote cameralenzen. De Gear360 van Samsung is een soort honkbal op pootjes. Je zet de camera neer in het midden en gaat filmen. De camera neemt vervolgens het complete beeld op. Zo zie je de complete studio!

Dj’s bekijken met een VR bril

Je hebt luxe VR headsets, voor panorama video kun je ook een simpele Cardboard houder gebruiken en je eigen smartphone. Met bijvoorbeeld YouTube en zo’n VR bril houder kun je panorama video bekijken. Je kunt zelfs live streamen als je dat wilt, en als de camera dat ondersteunt. We hebben gemerkt dat het bij interviews ook reuze handig is. De kijker kan door zijn of haar hoofd te draaien de verschillende personen zien. Die vrijheid van rondkijken is trouwens heel interessant om mee te maken.
Met 360 graden video haal je de luisteraar en kijker echt naar de studio. Als DJ ga je ook meer “spelen” op de camera, het is echt een toevoeging aan de audio, veel meer dan een standaard webcam neerhangen. En de kosten vallen ook nog eens reuze mee.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.