Je favoriete clip in VR

Je favoriete clip in VR

Een muzikant is alleen bezig met muziek, een artiest houdt zich bezig met alle aspecten van entertainment. Beide disciplines vergen veel oefening en talent, een volwaardige artiest moet wel in staat zijn veel informatie tot zich te nemen en die op de juiste manier combineren. Beyoncé is een goed voorbeeld van een artiest. Ze kan goed zingen maar haar succes komt door een combinatie van factoren. Artiesten moeten ook blijven vernieuwen, VR video is het nieuwe gereedschap waar steeds meer artiesten dankbaar gebruik van maken.

Van platte video naar 360 graden producties

Wanneer je een videoclip maakt wil je een liedje onder de aandacht brengen. Om van jouw videoclip een succes te maken moet je creatief zijn, en de juiste mensen inschakelen. Madonna was hier vroeger een goed voorbeeld van, net als Michael Jackson. Nu wagen steeds meer artiesten zich aan 360 graden video’s. Dit zijn vaak gecompliceerde scenario’s met perfect geplande choreografie. Soms komt de artiest er zelf niet of nauwelijks in voor, het gaat vooral om de beelden.

360 graden videoclips maken

Bij een panorama opname kun je volledig rondkijken. Dat maakt het erg lastig om de camera crew te verstoppen. In de meeste producties wordt gebruik gemaakt van draadloze overdracht van beelden zodat de regisseur en crew de set kunnen verlaten. Dit maakt regisseren wel een flinke uitdaging. Ook voor het talent voor de camera is het een flinke opgaaf, je bent immers continu in beeld dus je moet in je rol blijven.

Creatief met kijken

Er zijn muziek video’s in VR die de actie verdelen over pakweg drie podia, zo kun je de kijker sturen. Andere filmmakers laten de camera langzaam bewegen, zonder montage en brengen je zo langzaam naar een nieuwe locatie. Snel knippen in het beeld werkt wel met normale videoclips maar bij 360 graden video werkt dat niet. Critici stellen dat de waarde van de muziek verloren gaat, maar die kun je uiteraard ook los beluisteren. De korte lengte van een liedje is ideaal voor een 360 graden video, we kunnen we komende tijd waarschijnlijk nog veel producties verwachten.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.