IC Real Tech

IC Real Tech wil zich niet vastpinnen op één 360 camera dus brengen ze meteen drie modellen op de markt. En ze spreken zelf van 720 graden, maken deze extra 360 graden deze modellen echt bijzonder?

360 graden video voor de consument

Er zijn drie modellen verkrijgbaar, de Allie Pro, de Allie Home en de Allie Play. Alle modellen hebben twee camera’s van 360 graden met een video resolutie van 720p. De Pro versie heeft een betere kwaliteit lens en gaat pakweg $3000 kosten terwijl de Home en Pro minder dan $500 kosten. De Home is een huiskamer camera, en de Play heeft een speels uiterlijk voor kinderen. Omdat IC Real Tech zich al jarenlang specialiseert in bewakingscamera’s lijkt ook bij deze camera’s beveiliging het hoofddoel. Alle ontwerpen zijn dan ook “huiskamer” modellen waar ergonomie niet altijd op de eerste plaats staat.

Actie in 360 graden

Er zijn wel degelijk plannen om de Allie lijn ook te leveren als action-camera voor sportactiviteiten. Maar dit model genaamd Allie Go zal pas volgend jaar beschikbaar zijn. Wellicht te laten om nog de concurrentie aan te gaan met onder meer de Giroptic. Alle huidige modellen hebben 8x zoom en een mogelijkheid tot “panning” met de bijbehorende software. Je kunt de camera aansturen via kabel of een Wifi verbinding. De ontwikkelaar wil dat zowel de camera’s als de software samen kunnen werken met bestaande infrastructuren.  Het bekijken  van de beelden in virtual reality met onder meer de Rift is tevens mogelijk.

Beveiliging in 360 graden

Door de achtergrond in beveiliging is het logisch dat de Allie camera’s goed functioneren als bewakingscamera’s. De Allie Play lijkt dan ook een soort “baby-cam” te zijn en de Home kan als bewaking van je huis dienen. De mogelijkheid om te “pannen” en “zoomen” sluit hier mooi bij aan. Dat maakt de mogelijkheden als universele 360 graden camera wel beperkt, het is de vraag of de Allie Go die volgend jaar gaat komen zich kan meten met de levendige concurrentie van onder meer de Kodak SP360 360 camera

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.