Hyundai VR+

De autobranche omarmt virtual reality.  Begin dit jaar schreven we al over de initiatieven die diverse automerken ontplooien. Zo maakt Audi vorderingen met een virtuele showroom en leert Toyota mensen veilig rijden met een vr rijsimulator. Hyundai sluit aan met een eigen applicatie met de originele naam Hyundai VR +.

Geen pole position

Hyundai is zo’n beetje de hekkensluiter want Volvo, Peugeot en Subaru hebben naast bovengenoemde inmiddels hun eigen vr applicatie. Alle apps zijn vrijwel hetzelfde; je neemt plaatst naast een coureur en racet over een circuit of rallytrack. Hyundai doet hetzelfde maar voegt een vr racing game toe aan het geheel en biedt daarnaast een heel scala (standaard) racevideo’s aan. De applicatie is zowel met als zonder vr bril te bekijken en te spelen.

Hyundai VR + Rally

De video van Hyundai is vrij spectaculair en neemt je mee over een (wel heel kort) rallycircuit. Je zoeft ongeveer één minuut lang over zandpaden en langs bomen. Het gevoel van snelheid is duidelijk aanwezig en je hebt goed de vrijheid om de omgeving in je op te nemen.  De sensatie wordt iets in toom gehouden doordat je vrij ver van de voorruit zit waardoor alles toch minder snel lijkt te gaan. De kwaliteit van de video is redelijk te noemen, de resolutie is acceptabel en ook het aantal frames per seconde is niet verkeerd. Dit is toch wel één van de betere 360 graden racevideo’s die er te vinden zijn.

Hyundai VR+ game

Hyundai voegt een simpele game toe aan de applicatie waarbij je over tunnelvorming circuit racet en je 360 graden van het  parcours moet benutten.  Je stuurt door met je hoofd te draaien en dit is geen prettig bezigheid en vrijwel onmogelijk. Wij haalden de eerste drie bochten niet zonder onze nek te verrekken en/of uit de bocht te vliegen.

In principe zou je de game kunnen spelen door enkel je telefoon te draaien maar dan heb je de lenzen niet recht voor je ogen.  De twijfels bestaan of de makers van deze game überhaupt de game met een vr billen hebben getest.  De game is trouwens zonder vr bril totaal niet boeiend, een toevoeging die beter weggelaten had kunnen worden.

Gemiste kans

Het is duidelijk te merken dat deze app een beetje een ‘moetje’ is. De video zelf is opzich boeiend maar is veel te kort en mist snelheid en kwaliteit.  De game is kansloos en onspeelbaar met een vr bril. Hyundai had de game beter weg kunnen laten en wat meer vette 360 graden video’s kunnen plaatsen en deze filmen met een degelijk camera.

 

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.