Hongaarse State Opera House

Hongaarse State Opera House

De “Magyar Állami Operaház” ofwel de Hongaarse State Opera House begon met de constructie in 1875 en werd ontworpen door Miklós Ybl, een beroemde Hongaarse architect. Het gebouw in Neo-Renaissance stijl werd in 1884 geopend voor het publiek. Bijna 150 jaar later kunnen we prachtige gebouwen als deze virtueel bekijken vanuit de luie stoel. Een wereldreis maken is nog nooit zo eenvoudig geweest als nu. Hoe kun je de Hongaarse State Opera House bezoeken zonder je huis te verlaten?

Google Earth en Street View

Google is al jaren bezig de wereld in kaart te brengen. Met diensten als Google Maps, Google Earth en Google Street View kun je tot op de stoep van vrijwel elke locatie in de wereld komen, zonder een stap te verzetten. Naast de missie om de hele wereld vast te leggen is Google ook een grote speler in Virtual Reality.

Met het Cardboard platform op basis van Android, en nu ook Daydream zet Google sterk in op VR applicaties waaronder Earth en Street View. Met een VR viewer kun je beroemde architectonische hoogstandjes zoals de Hongaarse State Opera House van dichtbij bekijken. Een bijkomend voordeel van VR headsets is het stereoscopische effect. Je kunt de beelden zien met diepte waardoor het lijkt alsof je echt in die ruimte staat. Op straat maar ook binnen in het gebouw.

Kijkje achter de voordeur

Normaal gesproken kwam Street View niet verder dan de voordeur, daar is een tijdje geleden verandering in gekomen. Nu bestaat de mogelijkheid om panorama foto’s toe te voegen aan Street View. Deze beelden zijn direct vanuit de browser of vanuit de Street View app te bekijken.

Wanneer je naar een locatie zoekt krijg je niet alleen de buitenkant te zien als foto, onderaan staan extra foto’s, in dit geval zou het dus de Hongaarse State Opera House kunnen zijn. Als voorwaarde is gesteld dat de foto’s worden gemaakt door een fotograaf die onder licentie van Google werkt. Zo kunnen ze de kwaliteit van de 360 graden foto’s waarborgen.

Eerder schreven we al over een 360 graden video in het opera. Met VR kun je de hele wereld verkennen, nu ook achter de voordeur. Hier is een 360 videoclip in de Hongaarse State Opera House.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.