Hoe vind je een VR Bedrijf?

Hoe vind je een VR Bedrijf?

Met de populariteit van Virtual Reality zijn er plotseling overal bedrijven die VR diensten aanbieden. Hoe kun je het kaf van het koren scheiden in een markt die eigenlijk pas sinds kort bestaat? In het land der blinden is eenoog koning, een VR bedrijf hoeft immers maar iets meer kennis te hebben van de materie dan de klanten. Daarom is het kiezen voor een betrouwbare VR aanbieder niet altijd even eenvoudig. De kwaliteit van VR productie is dan een eerste graadmeter, daarnaast zijn er meer kenmerken die een ervaren VR onderneming onderscheidt van de rest. Laten we eens kijken hoe we dat virtuele kaf van het virtuele koren kunnen scheiden!

Waarom in zee gaan met een VR bedrijf?

Je kunt het uiteraard ook zelf uitzoeken, er is online enorm veel informatie te vinden over Virtual Reality. Toch maakt het dat vaak juist ingewikkeld, er verandert zoveel in zo’n korte tijd dat je als buitenstaander nauwelijks meer kunt bijhouden wat er zoal speelt. Daarnaast heeft iedereen weer een eigen mening over wat “VR” nu eigenlijk betekent, en waar we naartoe gaan. Eerst had je Oculus VR, die werd vervolgens gekocht door Facebook, maar dan komt HTC met de Vive die eigenlijk weer deels van Valve is, terwijl Samsung de Gear VR in de markt zet die werkt met hun Galaxy toestellen, in tegenstelling tot Google die naast de universele Cardboard ook een eigen Daydream platform heeft voor alleen Nexus toestellen. En dan noemen we nog maar het topje van de ijsberg. Een professioneel VR bedrijf hoort deze informatie te kennen, maar daar als een trechter alleen de relevante informatie uit te filteren. Dat bespaart je veel tijd en daarmee vaak ook flink in de kosten.

Een goede VR firma zoeken is een uitdaging

Het nut van een betrouwbare VR firma hebben we nu wel bepaald, maar daarmee hebben we nog geen geschikte VR onderneming gekozen. Je kunt niet even een VR bedrijf inschakelen met zeventig jaar ervaring, tenzij de erfgenamen van de Sensorama toevallig de zaak hebben overgenomen van deze opvallende Virtual Reality voorloper uit de jaren vijftig van de vorige eeuw. Nee, je zult te maken krijgen met jonge bedrijven die hooguit enkele jaren bezig zijn met dit medium. De meeste VR aanbieders zijn begonnen toen de Oculus Rift voor het voetlicht trad, de impact van de Google Cardboard heeft ook veel ondernemers overgehaald zich te verdiepen in deze opkomende sector. Het is daarom verstandig om niet alleen naar de naam en het logo te kijken, maar ook naar de VR productie. Zijn het slechts praatjes, of staan er ook resultaten tegenover?

Wat valt er onder VR productie?

Met VR productie bedoelen we het ontwikkelen van software en hardware op het gebied van Virtual Reality. Laten we enkele concrete voorbeelden noemen:

  • Cardboards met opdruk: De populaire smartphone houder waarmee je goedkoop VR content kunt bekijken is wereldwijd een enorme hit gebleken. Naast Google, de grondlegger van deze kartonnen kijkdoos voor de 21ste eeuw, zijn er vele bedrijven die Cardboards maken, soms zelfs met opdruk van een logo of andere afbeelding. Van Nederland tot in China, er worden miljoenen van deze VR brillen geproduceerd, maar wel van wisselende kwaliteit. Vraag altijd om samples voordat je een bestelling plaatst.
  • 360 Graden VR productie: VR video is de nieuwe manier van videobeelden opnemen en verhalen vertellen. Helaas is VR video niet een kwestie van een standaard filmploeg inhuren en schieten maar, 360 video is echt een compleet nieuw medium. Net zoals een uitstekende fotograaf niet altijd een goede filmmaker hoeft te zijn, is een traditioneel videoproductiebedrijf zeker niet altijd goed in 360 graden VR productie maken.
  • VR Apps: “There’s an App for that”, zei Steve Jobs ooit over de iPhone App Store. Nu zou het “There’s a VR App for that” kunnen zijn. Toch is kwantiteit iets heel anders dan kwaliteit, vergelijk maar eens honderd willekeurige Cardboard VR apps met honderd Gear VR apps of honderd (goed zoeken) Oculus Rift VR apps. Ook met beperkte budgetten kun je een prachtige VR productie maken, maar je hebt er wel vakmensen voor nodig.
  • Virtuele Tours: Voor zowel de toerisme industrie als voor de makelaardij is Virtual Reality een geschenk uit de virtuele hemel. Met VR productie kun je iedere vakantiebestemming perfect in beeld brengen, en huizen over de hele wereld verkopen, zelfs voordat ze gebouwd zijn.

Een vakkundig VR bedrijf zal de juiste methode bepalen die aansluit op de wensen van de klant. Adviseren is goed, luisteren is nog beter.

Niet iedere VR aanbieder is gelijk, kies een VR onderneming die bij je past

Bij het kiezen van een geschikte VR aanbieder moet je als eerste bepalen of er een “klik” is. Uiteindelijk is Virtual Reality meer een kunstvorm dan een exacte wetenschap, je wilt een VR onderneming tegenover je die met je meedenkt en met creatieve oplossingen voor de dag komt. Een VR aanbieder die denkt in echte uitdagingen en oplossingen, niet in virtuele praatjes.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.