Hoe gebruik je virtual reality voor recruitment en training?

Virtual Reality voor recruitment

Voor grotere organisaties biedt de toepassing van virtual reality enkele belangrijke voordelen op het gebied van recruitment.

Het huidige sollicitatieproces duurt al lang en als er hulp nodig is, is er vaak niet veel tijd om het goede van het slechte te evalueren en te analyseren. Daarom werken steeds meer bedrijven met vr  recruitment om de selectie van geschikt personeel te versnellen.

Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van onafhankelijke interview simulaties, gericht op verbetering van het vr recruitment proces.  Vragen en situaties die in een persoonlijk interview worden gesteld worden nu in de simulaties behandeld. Het voordeel hiervan is dat de resultaten worden vastgelegd en beter geanalyseerd kunnen worden. Deze simulaties kunnen gegeven worden op vr headsets zoals de Oculus Quest

Op basis van deze gegevens kan een beslissing worden genomen met betrekking tot de kandidaat die een volgend interview krijgt, wat de organisatie veel tijd en geld bespaart. Het proces bespaart niet alleen tijd, maar zorgt ook voor een grotere mate van objectiviteit, waardoor vooroordelen niet meer voorkomen.

Veel mensen worden afgewezen voor slechtere kandidaten, simpelweg omdat ze geen band hebben met de recruiter. Dat is het mooie van virtual reality simulaties, ze beoordelen een boek niet op zijn omslag en zijn eerlijk voor elke sollicitatie.

De menselijke factor blijft natuurlijk belangrijk, maar door in een vroeg stadium vr recruitment in te zetten, kan het proces steeds meer worden gestroomlijnd. Hierdoor wordt de kwaliteit van de kandidaten en de middelen verbeterd. 

Virtual Reality voor training van medewerkers

Vr training is een applicatie die al veel wordt gebruikt. Dit geldt voor zowel nieuw als bestaand personeel dat wordt opgeleid. Het opleiden van nieuwe medewerkers kan veel tijd kosten, ook al is de inhoud van de opleiding vaak hetzelfde.

VR scenario’s kunnen altijd worden afgespeeld, dit geeft de instructeurs meer tijd om zich op elke individuele persoon te concentreren terwijl het ‘standaard’ werk plaatsvindt in de VR training.

De VR training van medewerkers kan overal gedaan worden, zo kan iemand in India worden opgeleid om in een voorziening in Nederland te werken alvorens de lange reis te maken. Dit is een methode die al jaren wordt toegepast in de zorg. Zo worden Artsen zonder grenzen via vr training klaargestoomd voordat ze naar een oorlogsgebied reizen. Dit helpt hen beter voorbereid te zijn op de situatie.

Naast nieuwe medewerkers kunnen ook bestaande medewerkers bijgeschoold worden. Voor bestaande medewerkers is VR training veel beter geschikt voor hen dan een cursus met toetsen en klassikale lessen. Op deze manier profiteren multinationals van de mogelijkheid om personeel gedecentraliseerde training te geven en de resultaten objectief in kaart te brengen.

 

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.