Gear VR Game Review: Overflight

Neem plaats achter het stuur van het legendarische Spitfire vliegtuig. In deze WWII vechtmachine vlieg je over uitgestrekte woestijnen en je scheurt langs hoge bergen. Terwijl je luistert naar het geronk van de motor doemen er andere vliegtuigen op in de blauwe lucht. Manoeuvreer het vliegtuig uit de vuurlinie en zet de aanval in vanuit de flanken. Schiet zoveel mogelijk tegenstanders neer en wordt de koning in de lucht.

  • Ontwikkelaar: Setapp
  • Genre: Vliegen / Schietspel
  • Prijs: €3,99

Game Review

Hoewel je dit spel alleen kunt spelen is het vooral gemaakt om online de strijd aan te gaan met echte tegenstanders. Er zijn twee soorten vliegsimulatoren; met een realistische insteek en een arcade aanpak.

Overflight ligt duidelijk in de tweede categorie. Je hoeft niet veel te leren over het vliegtuig, je zult je moeten concentreren op de aanvallers vanuit de lucht.

Beeld en Geluid

Grafisch ziet Overflight er eenvoudig uit, alles is goed genoeg maar niet overweldigend. De aanwijzingen in beeld zijn wat moderner dan het vliegtuig, het is wel allemaal duidelijk. De cockpit ziet er zeer gedetailleerd uit, de rookpluimen geven aan hoeveel schade de tegenstanders heeft opgelopen.

Het geluid is vooral het geluid van de motor, daarnaast hoor je de mitrailleurs afvuren en inkomende kogels tikken tegen de Spitfire.

Besturing

Je kunt deze game spelen met zowel het touchpad van de Gear VR als een externe controller. Bij een actiespel als Overflight is een controller eigenlijk onmisbaar. Vliegen, draaien en schieten werkt heel intuïtief, je hoeft geen ervaren piloot te zijn om een rondje te vliegen.

Je kunt helaas niet de knoppen zelf instellen, voor mensen die eerder met vliegtuig controllers hebben gespeeld zullen even moeten wennen aan de indeling. Je kunt als je wilt met je hoofd rondkijken of sturen, het is een kwestie van voorkeur welke optie het beste bij je past.

Conclusie

Overflight is vooral interessant wanneer je de strijd aan kunt gaan met echte spelers. Wanneer je een match start worden lege posities automatisch aangevuld met AI bots. Zo vlieg je nooit door een lege ruimte.

Zoals je bij Arcade shooters mag verwachten kun je snel een match starten en na een intense strijd de Gear VR headset weer afzetten. Het spelconcept is eenvoudig en duidelijk, dat geldt eigenlijk voor alles in dit spel.

De menu’s zijn duidelijk zonder poespas, het speelveld ziet er netjes uit zonder indrukwekkend te zijn, je kunt vliegen en schieten, meer is het niet. En daarmee heeft ontwikkelaar Setapp eigenlijk precies de juiste keuzes gemaakt voor een mobiel VR spel.

Vliegen is bij uitstek een concept dat zich leent voor een VR headset. Het voelt af en toe behoorlijk realistisch, als je erg gevoelig bent voor duizeligheid kan vrij sturen wel voor misselijkheid zorgen. Probeer de verschillende besturingsopties en kies wat het beste bij je past. Spelen met een controller zal voor de meeste mensen de beste keuze zijn, gelukkig is er maar één wapen waarmee het touchpad volstaat.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.