Fasthit VR

Fasthit VR

Een uitdagende up-tempo shooter.

Deze game is zowel met als zonder bril te spelen en begint gelijk goed: zodra de app is gestart kun je schietend je keuze maken in het menu. In de richting waarin je kijkt wordt twee keer per seconde een balletje afgeschoten. Als het doelwit is geraakt kom je in het eerste level terecht.

Gameplay

Met een ietwat draaiende ‘beweging’ start je het spel waardoor je meer het gevoel krijgt alsof je echt even goed moet focussen wat er om je heen gebeurd.  Het eerste level heeft geen tijdslimiet. Hier kun je even wennen aan de schietrichting,  de doelen op grote afstand, doelwitten dichtbij en bewegende doelwitten.  Als alles is geraakt ga je naar het volgende level. Rechts onderin zie je het aantal seconden om het level te voltooien voordat je game over bent.

De levels variëren qua opzet, er zijn allerlei verschillende scenario’s.  Zo begin je op een plein in een stadje naast een fontein, en in een ander level lijkt het alsof je in grote kelder bent neergezet waar de muren draaien, waarna je daarna in een opgeblazen blokkendoos staat. Zo zijn er 45 levels te voltooien. Elk level moet worden voltooid in minder dan 25 seconden. Verslavende is dat je steeds verder wilt komen om alle levels te ontdekken, maar lukt dit niet dan zal je helemaal overnieuw moeten beginnen. Leuke bijkomstigheid: Als je een gamecenter account hebt kun je online je scores vergelijken met vrienden.

IMG_7361

Sound

Per level is de achtergrondmuziek aangepast op het scenario. Zo heb je bijvoorbeeld in een western level  een country deuntje op de achtergrond. De schietgeluiden worden na een gegeven moment wel wat aanwezig, die hadden wat minder gekund.

Graphics

De graphics zijn van goede kwaliteit, niks bijzonders.  In sommige levels regent het, is het donkerder/lichter, allemaal leuk gedaan. Bij het raken van een doelwit zie je een grote explosie waarna er allemaal zwarte en rode balletjes neervallen. Waar die goed voor zijn is me nog niet helemaal duidelijk, omdat ze ook van veel minder kwaliteit zijn dan de explosie zelf.

IMG_7363

Prijs

Game is te koop voor €0.99. Zelf ben ik nog niet tot alle levels gekomen, waardoor de game nog wel een tijdje zal worden gespeeld. Het feit dat er 45 levels die lastig binnen de tijd te halen zijn geeft het een goede prijs-kwaliteit verhouding.

Conclusie

+ Leuke aan dit spel is dat je door wilt spelen, alle levels wilt voltooien.
+ Online scores vergelijken.
– Steeds maar dat schietgeluid.

Cijfer

7.5

Gespeeld met: ColorCross vr bril
Geschikt voor: Cardboard vr, Homido, Durovis Dive etc.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.