De 6 beste ARKit-apps in de App Store

Apple maakt augmented reality toegankelijk dankzij ARKit. Dankzij het AR-platform zijn er inmiddels tal van AR-apps in de App Store verschenen. Dit zijn onze favorieten.

IKEA Place (gratis)

Als je de mogelijkheden van ARKit aan je vrienden en familieleden wil demonstreren, is IKEA Place de beste app om dit te doen. Deze gratis app van de populaire meubelwinkel laat  je digitale meubelstukken in je huis plaatsen, rechtstreeks uit een IKEA-catalogus op je iPhone. Zo kun je gemakkelijk controleren of die kast mooi bij je muur past, of die luxe leunstoel niet te groot is voor je zithoek. Zodra je een object in je kamer plaatst kun je er volledig omheen lopen om alle hoeken te bekijken.

https://itunes.apple.com/nl/app/ikea-place/id1279244498?mt=8

ARise (3,49)

Er zijn nog weinig games die echt goed werken en iets toevoegen met ARKit, maar ARise bewijst dat het kan. In deze puzzelgame loods je een ridder door een 3D-wereld die dankzij ARKit midden in je kamer zweeft. Door rond het bouwwerk te lopen los je puzzels op en maak je de weg vrij naar het volgende level. Duw bijvoorbeeld tegen een blok met je vingers om een nieuwe brug te creëren. Een uitdagend spel dat slim in elkaar zit en van je verwacht dat je continu rondjes loopt door je kamer.

https://itunes.apple.com/nl/app/arise/id1281550152?mt=8

Een eigen AR app maken, Kijk hier voor meer informatie

Giphy World (gratis)

Gifs zijn fantastisch, ook in augmented reality. Met Giphy World plaats je met een druk op de knop je favoriete gifs in de echte wereld. Zo kun je een fruitschaal versieren met dansende bananen en grote zwevende glitterletters. Maak vervolgens een foto en je kunt iedereen laten zien hoe jouw woonkamer er dankzij wat originele gifs geweldig uitziet.

https://itunes.apple.com/nl/app/giphy-world-ar-gif-stickers/id1279438563?mt=8

Carrot Weather (5,49)

Carrot Weather is onze favoriete weer-app door de komische, cynische toon. De app lacht je nog net niet uit als het begint te regenen als je de deur uitgaat. Dankzij ARKit kun je een virtuele weer-robot in je woonkamer plaatsen die je in 3d informatie geeft over het weer. Een stuk minder praktisch dan gewoon op je iPhone kijken wat de weersverwachting is, maar wel een stuk leuker.

https://itunes.apple.com/nl/app/carrot-weather/id961390574?mt=8

NightSky (gratis)

Naar sterren kijken is leuk, maar veel mensen hebben geen idee welke sterren er precies boven hun hoofd hangen. Dankzij NightSky verandert je iPhone of iPad in een indrukwekkende sterrenkijker, die precies laat zien welke sterrenbeelden er in de lucht zweven. Dankzij ARKit kun je door het scherm van je iPhone naar boven kijken en meer informatie krijgen over wat je ziet. Erg indrukwekkend, en een mooie manier om te laten zien hoe ARKit bijvoorbeeld van pas kan komen op het gebied van educatie. (Zie ook: AR op het gebied van eduatie)

https://itunes.apple.com/nl/app/night-sky/id475772902?mt=8

The Machines (5,49)

Wil je zien waar ARKit op grafisch gebied toe in staat is? Dan raden we aan om The Machines een kans te geven. Deze app gebruikte Apple om de grafische kracht van ARKit in combinatie met de iPhone X en iPad te demonstreren, en dat is niet voor niks. In dit spel verandert je kamer in een slagveld, waarin kleine robotsoldaten de strijd met elkaar aangaan. Terwijl jij heen en weer beweegt over het strijdtoneel kun je inzoomen door je iPhone dichterbij te houden, en geef je ondertussen jouw troepen de juiste instructies om de overwinning te behalen. Een aanrader!

https://itunes.apple.com/nl/app/the-machines/id1280682965?mt=8

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.