Cyberith Virtualizer

De Cyberith Virtualizer is een zogenaamde vr treadmill waarmee je een ongekende bewegingsvrijheid hebt. Je neemt plaats op het ronde platform, doet het harnas aan en je kunt vrijuit door een virtuele wereld lopen.

De Virtualizer van Cyberith is een duidelijke concurrent van de Virtuix Omni en werkt op basis van hetzelfde principe.  Het platform registreert de bewegingen van je voeten en het harnas de omwentelingen van je torso. De Cyberith verschilt echter op een aantal punten van de Virtuix Omni.

Harnas en platform

Het harnas van de Virtualizer zorgt ervoor dat je kunt springen en zitten, iets wat met de Virtuix niet mogelijk is. Het harnas is verstelbaar waardoor het geschikt is voor mensen van alle lengtes, dus ook voor ons lange Nederlanders. Het grootste verschil met de Omni is de Cyberith een vlak oppervlakte heeft. De Omni heeft een licht gebogen uiteinde waardoor lopen onnatuurlijker aanvoelt. Daarnaast is het apparaat een stuk kleiner en compacter waardoor het opzetten en opbergen een stuk eenvoudiger is

Geen schoenen

Je hoeft bij de Cyberith geen speciale schoenen aan zoals bij de Virtuix Omni. Dit apparaat is gemaakt om met je sokken op te lopen. Dit kan zowel voordelig als nadelig zijn. Op sokken heb je niet echt het gevoel dat je echt loopt, je glijdt meer. Voordeel is dat je niet tien paar schoenen nodig hebt voor al je vrienden  Bovendien is het apparaat een stuk stiller omdat je niet aan het stampen bent met zware schoenen, iets waar vooral je medebewoners en buren blij mee zijn.

Accessoires

De Virtualizer is plug & play en is dus compatibel met diverse accessoires. Je kunt natuurlijk gebruik maken van een xbox controller of toetsenbord. Het is echter veel leuker om gebruik te maken van bewegingsgevoelige controllers. Zo worden in bovenstaand filmpje bijvoorbeeld de Wii accessoires gebruikt om Skyrim te spelen.

Prijs en releasedate

De basisversie van de Cyberith gaat 600 dollar kosten, de versie met ingebouwde sensoren 1000 dollar. De eerste levering starten in maart 2015.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.