Industrie

Virtual & Augmented reality voor de industrie

VR voor de industrie

1. Training & onboarding

2. Simulatie

3. Visualisatie

4. Recruitment & onboarding

Ready to create impact?

AR voor de industrie

1. Visualisatie

2. Support

3. Educatie

Ready to create impact?

1. Marketing

Creëer boeiende merkervaringen met Augmented Reality.

Safeway:

Offshore simulator

Safeway biedt een eenvoudige manier om mensen van schepen naar moeilijk bereikbare locaties zoals booreilanden te transporteren met behulp van zogenaamde loopbruggen.
We hebben een VR-simulator ontwikkeld om op vrijwel elke locatie te trainen voor veel (nood)situaties. Dit bespaart enorm op de kosten die gepaard gaan met training op zee en heeft minder impact op het milieu.

Terberg Benschop

Remote support

Voor het Nederlandse vrachtwagenmerk Terberg hebben we een AR-oplossing ontwikkeld om hun reparatie- en ondersteuningsdiensten te verbeteren. De inzet van smartglasses biedt de mogelijkheid voor experts om op afstand te assisteren. De monteur krijgt via een scherm visuele aanwijzingen en kan processen via een checklist afwerken.

Dynniq

Ready to create impact?

Wie we zijn

Een gepassioneerd team van 30 creatives. We hebben alles in huis, van concept tot uitvoering. Ons team bestaat uit de volgende afdelingen:

Concepting afdeling

Creëren creatieve VR & AR concepten passend bij je use cases.

360 afdeling

Ervaren videografen met een creatieve kijk op storytelling.

3D-afdeling

Technische CAD & 3D-artists die zelf creëren of je werk converteren.

Development afdeling

Van mobiele apps tot high-end simulaties.

Operations afdeling

Eventsupport en implementatiespecialisten.

Ready to create impact?

Onze aanpak

Een doel zonder een plan is slechts een wens

Bij VR & AR is implementatie net zo belangrijk als creatie.
Daarom betrekken we onze operations-afdeling bij bijna elk project om een haalbare uitvoering te garanderen.

De kleine dingen maken een groot verschil

VR & AR is een industrie met veel onbekend terrein dat aandacht voor detail vereist. Daarom werken we nauw samen met onze klanten en helpen we ze bij elke stap.

No nonsense

We zijn recht door zee, open en benaderbaar. We zijn toegewijd aan onze klanten en partners en streven naar samenwerkingen van lange duur. Bel ons en ervaar het zelf. 

Ons proces

Soms is de uw vraag complex of zit je vast aan een strakke deadline. Mede daarom hebben we onze processen zorgvuldig in kaart gebracht. Zo weet je precies wat je in welk stadium kunt verwachten.

 

Van een gratis concept tot een eindproduct.

01 Eerste afspraak

Inzicht in je wensen en behoeften. We definiëren het business case-framework en bespreken de creatieve input voor het concept.

Output: Concept & budget

02 Kick-off

We beginnen het creatieproces met een vergadering waar we de planning definiëren en alles bespreken wat nodig is voor een succesvol project.

Output: Planning

03 Design

We maken van het concept een design document. Dit bevat art direction, user flow en alle relevante aspecten die nodig zijn om de ontwikkeling te starten.

Output: Design document

04 Creatie

We leveren twee versies voor feedback om ervoor te zorgen dat de productie perfect is afgestemd op de verwachtingen.

Output: Alpha, beta

05 Levering

Na goedkeuring leveren we de definitieve versie op en zorgen we voor een vliegende start met oplevering, installatie of instructie.

Output: Definitieve oplevering

06 Evaluatie

We houden graag contact om ervoor te zorgen dat je tevreden bent en om te laten weten of we verdere kansen voor uw bedrijf zien.

Output: Meeting, call of bezoek

Met wie we samenwerken

We zijn er trots om met iedereen samen te werken.
Van multinationals tot lokale ondernemers.

Wat klanten zeggen

JBL-Soundbar-AR

DEPT

‘’VR Owl leverde waardevolle creatieve en technische kennis. Hun enthousiasme is aanstekelijk en maakt het werken met hen leuk en belonend.’’
woolrich

Woolrich

“VR Owl heeft ons gedurende het hele proces ondersteund. Ze deden dit feilloos en we zijn zeer tevreden met het resultaat’’

Salesforce

"Het hele team was erg blij met de masterclass, we hopen in de toekomst weer met je samen te werken!"
VR-Experience-2017-226-1-1024x683

RWS

‘’Van harte aanbevolen. VR Owl had een goed oog voor onze eigen inbreng en realiseerde zich snel wat we in gedachten hadden.’’

Wij horen graag van je

Ben je op zoek naar inspiratie, heb je een vraag of een geweldig idee? Neem contact op met één van onze experts voor een gratis consult.

Informatie

VR Owl 
Demkaweg 11, 3555 HW
Utrecht, The Netherlands
0031 30 71 16 158
info@vrowl.io

Uil VR Solutions B.V.
BTW NR: NL 8579.35252.B01
KVK NR: 69601283
Terms & conditions

Industrie

AR in het bedrijfsleven

Google maakte in 2013 de grote fout om hun eerste AR bril genaamd Google Glass te positioneren als virtuele assistent voor consumenten. De camera op de bril werd niet gewaardeerd vanwege mogelijke privacyschending, de bril op zich zag er te futuristisch uit en viel teveel op. Ook een gesprek voeren door hardop te praten werd niet altijd in dank afgenomen.

In 2017 hebben ze, net als andere fabrikanten van dit soort brillen, de aandacht verlegd naar de industrie. Binnen het bedrijf is het geen probleem om dit soort apparaten te gebruiken. Bij toepassingen voor de eindconsument, zoals interactieve handleidingen, digitale brochures en hulp op afstand is het belangrijk om applicaties te ontwikkelen die werken op bestaande smartphones en tablets.

Je komt inmiddels bij veel bedrijven al Augmented Reality oplossingen tegen, soms als pilot project maar ook daadwerkelijk in de productieketen. Het is mogelijk dat op verschillende afdelingen ook afwijkende hardware en software gebruikt wordt.

AR in jouw bedrijf toepassen

Zeker bij grotere organisaties is een goed beheer van de apparatuur en applicaties een vereiste. Informeer alvorens een keuze te maken voor een merk of type eerst bij een gespecialiseerd Augmented Reality bureau die alle mogelijkheden op een rij kan zetten, zodat je op basis van de onderneming de juiste keuzes kunt maken.

AR in je bedrijf

Van ontwerp, tot assemblage, tot order-picking, tot marketing: Augmented Reality vindt zijn toepassing het bedrijfsleven.

In de gehele keten binnen de industrie wordt Augmented Reality al toegepast. Laten we naar enkele praktijkvoorbeelden kijken waarmee de functionaliteit direct duidelijk wordt.

Om het een focus te geven nemen we de ontwikkeling van een auto als voorbeeld.

  • Prototype ontwerpen: Een bedrijf ontwikkelt een nieuw model auto. In de computer worden er allerlei testen uitgevoerd. Om de stakeholders op de hoogte te stellen van de laatste ontwikkelingen worden er normaal gesproken schaalmodellen gemaakt en presentaties gegeven. In plaats van een model kunnen de aanwezigen een levensecht 3D model zien met een Augmented Reality of Mixed Reality headset. Met name een MR headset is hier ideaal voor omdat je een zeer natuurgetrouwe weergave kunt tonen. In tegenstelling tot een Virtual Reality headset kun je nog steeds de omgeving zien, dus ook andere personen in de ruimte. Het is ook mogelijk om alle data wereldwijd te versturen, dus de stakeholders hoeven niet ter plekke aanwezig te zijn.
  • Assemblage: De onderdelen zijn in productie genomen en het personeel in de fabriek moet de onderdelen op de juiste plekken monteren. Hiervoor dragen ze een AR headset die voor elk object de juiste locatie aangeeft. Dit kan met virtuele “etiketten” en zelfs met complete 3D objecten. De software kan precies analyseren of elk object op de juiste plaats wordt gemonteerd.
  • Virtuele showroom: Geïnteresseerde autoliefhebbers komen naar de showroom of een autobeurs, maar wellicht is de auto nog niet helemaal klaar voor een live presentatie. Dat is geen probleem, want met een VR of MR headset kun je de auto alvast bekijken. Dat is zelfs mogelijk met de eigen smartphone van de bezoeker door een eenvoudige marker te plaatsen op de vloer in combinatie met een speciale app. Eventueel kan een verkoopmedewerker met een tablet meekijken en de virtuele auto realtime van een andere kleur voorzien, een leren bekleding toevoegen en meer aanpassingen maken.
  • Order picking: De auto wordt klaargemaakt voor levering. Er moet nog een speciale velg gemonteerd worden. De magazijnmedewerker ziet op het virtuele scherm direct de locatie van het artikel en de snelste route om daar te komen. De AR bril kan het product automatisch scannen, de werknemer heeft beide handen vrij om objecten te pakken en de wagen te besturen.
  • Communicatie: De auto is aangekomen bij de garage, de werknemer maakt met de ingebouwde camera van de AR headset een paar foto’s en mailt deze naar de klant, samen met een datum en tijdstip. De verkoper kan ook direct bellen, bijvoorbeeld via een videochat om de klant op de hoogte te stellen.
  • Interactieve handleiding: De auto is geleverd en de eigenaar probeert deze trots in de garage thuis. Meerdere autofabrikanten hebben al Augmented Reality handleidingen gemaakt ter vervanging van de gebruikershandleiding die toch niemand leest. Met een smartphone of tablet kan de eigenaar precies zien waar alle onderdelen zich bevinden en hoe je de koelvloeistof bij kunt vullen door alleen maar naar de motor te kijken via het beeldscherm.
  • Reparatie met hulp op afstand: De auto blijkt een defect te hebben. Een monteur komt langs en maakt gebruik van een AR bril om het probleem op te sporen. Omdat hij assistentie nodig heeft neemt hij via de bril contact op met een collega die in de fabriek werkt. De collega kan door de camera op de AR bril vanaf afstand meekijken en aanwijzingen geven.

Dit zijn een aantal specifieke plekken in het proces waarbij Augmented Reality en/of Mixed Reality voordelen bieden. Er zijn nog veel meer situaties te bedenken in elke industriële sector. Op dit moment worden AR brillen vaak gebruikt als communicatiemiddel, voor interactieve handleidingen, assemblage en orders verzamelen.

 

Augmented Reality applicaties ontwikkelen

Op dit moment werken de meeste AR brillen op basis van het Android besturingssyteem, hier zijn diverse ontwikkeltools voor beschikbaar. Afhankelijk van de toepassingen en functionaliteit kan er ook een smartwatch versie, tablet of smartphone versie van de apps worden gemaakt voor een complete integratie van software binnen de onderneming.

Zeker ook in de industrie moet rekening worden gehouden met de beveiliging van de applicaties, met name wat betreft de connectiviteit en de verspreiding van gevoelige bedrijfsinformatie.

AR app voor de industrie

Voor industriële doeleinden moet er vaak custom software worden ontwikkeld, vaak is het mogelijk koppelingen te maken met bestaande software zoals een centrale database. Zo wordt bijvoorbeeld het delen van informatie via een AR bril mogelijk. Een route kan worden uitgestippeld, of de inhoud van een pakket kan live in beeld worden gebracht, door een doos te scannen, zonder dat je er in hoeft te kijken.

COPYRIGHT © VR OWL 2020

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.