Bekijk je vakantiewoning in Friesland alvast

Bekijk je vakantiewoning in Friesland alvast

Je gaat volgende week een paar dagen heerlijk uitwaaien in Friesland. Je hebt een vakantiewoning geboekt. Om jezelf alvast voor te bereiden en de sfeer te proeven kun je met een VR app en een VR headset alvast een virtueel kijkje nemen. Niet alleen jouw vakantiebestemming in Friesland kun je bezoeken, je kunt de hele wereld verkennen zonder je huis te verlaten!

Steeds meer vakantiebestemmingen in VR

Virtual Reality is helemaal hot de laatste tijd. Dat is te begrijpen want je kunt in een compleet andere wereld stappen. Of dezelfde wereld maar dan op een andere locatie, het lijkt wel alsof je in een Star Trek film terecht bent gekomen! Naast VR apps van bijvoorbeeld Google en 360 graden video op YouTube zijn er ook steeds meer organisaties die vakanties organiseren die dit soort VR content maken. We hebben het niet over VR games waarbij je een digitale wereld ziet, maar echte opnames met een speciale panorama videocamera. Daarmee kun je echt de sfeer van een vakantiebestemming proeven. Bijvoorbeeld jouw vakantiehuisje in Friesland.

VR promotie biedt veel mogelijkheden

Stel je woont in de zuidelijke puntje van Limburg en je overweegt een keer naar Friesland te gaan. Op en neer rijden duurt te lang dus je maakt er een (mid)week van. Als je vooraf mooie VR beelden kunt bekijken is de keuze al snel gemaakt. 360 Graden foto en video wordt ook als heel “eerlijk” ervaren, de aanbieder heeft letterlijk niets te verbergen. Met een virtuele tour kan de bezoeker zich helemaal voorbereiden op een fantastische vakantie.

Hoe maak je 360 graden vakantiefilms?

Je kunt een speciale camera kopen of huren waarmee je in 360 graden kunt filmen. Soms is dat een camera met een speciale lens, vaak zijn het twee of meer camera’s in een behuizing waarvan de beelden met software aan elkaar geplakt worden. Er zijn ook gratis Apps, de standaard camera van Apple kan bijvoorbeeld panorama foto’s maken, maar niet helemaal in 360 graden. Google heeft een 3D panorama camera app die ook het geluid kan opnemen. Dan is het net alsof je in Friesland langs jouw vakantiehuisje staat.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.