Augmented Reality

Breng je digitale content naar de fysieke wereld en communiceer overal

Augmented Reality

Verrijk je fysieke communicatie met digitale content. Wij ontwikkelen applicaties voor mobiele apparaten, headsets en social media. We zien waarde voor elk bedrijf en richten ons op drie specifieke gebieden: marketing, support en educatie.

1. Marketing

Producten, tijdschriften of fysieke locaties verbeteren met verbluffende 3D-content. Speel games overal of creëer unieke merkervaringen met filters via sociale media.

> verken de mogelijkheden voor marketing

2. Support

Krijg ondersteuning van experts tijdens het werken op een externe locatie. Bel, deel uw uitzicht zodat zij u instructies kunnen geven, volledig hands free.

> ontdek de mogelijkheden voor support.

3. Educatie & visualisatie

We gebruiken Augmented Reality om u te helpen leren en trainen. Visualiseer complexe materie of ontvang stap voor stap instructies op een eenvoudig te begrijpen manier.

> ontdek de mogelijkheden voor educatie & visualisatie 

Ready to create impact?

1. Marketing

Creëer boeiende merkervaringen met Augmented Reality.

Toblerone

In store games

Wij ontwikkelde  Toblerone een ARKit game waar er zoveel mogelijk objecten uit de lucht geschoten moeten worden. De items zijn aan te passen naar brandable content zoals, in dit geval, Toblerone blokjes. De game zorgt dat voorbijgangers meer tijd in de winkel doorbrengen en meer kopen dankzij de coupon die elke deelnemer krijgt.

Olssen 

Product visualisatie

Voor dit bedrijf hebben we een ARKit visualiser ontwikkeld. Hiermee kunnen  kluisjes op elke locatie getoond worden. De producten zijn te customizen zodat de gebruiker direct ziet of het past en matched. Het is mogelijk om een offerte op te vragen of een product direct te kopen. Dit zorgt voor meer verkopen en minder retouren.

JBL

Web based visuliazier

JBL wilde hun nieuwe Soundbar zo eenvoudig mogelijk promoten met AR. We hebben 3D-modellen gemaakt voor presentatie via de website. Bezoekers kunnen met een druk op de knop de Soundbar producten  in hun eigen woonkamer bekijken via het Quicklook-systeem van Apple.

Ready to create impact?

2. Support

Bied overal ter wereld ondersteuning, voer onderhoud op afstand uit en bespaar tijd en geld.

Voor het Nederlandse vrachtwagenmerk Terberg hebben we een AR-oplossing ontwikkeld om hun reparatie- en ondersteuningsdiensten te verbeteren. De inzet van smartglasses biedt de mogelijkheid voor experts om op afstand te assisteren. De monteur krijgt via een scherm visuele aanwijzingen en kan processen via een checklist afwerken.

Terberg

Remote support

Offshore company

Remote expertise

Voor één van ‘s werelds grootste offshore-bedrijven hebben we een AR platform ontwikkeld waarmee ze wereldwijd kunnen communiceren. De integratie binnen hun eigen systeem (on-premise) zorgt voor een hoge veiligheid en controle. Dankzij satelliet internet is er altijd bereik, zelfs op het midden van de Atlantische oceaan.

Ready to create impact?

3. Educatie

Breng complexe materie tot leven en maak processen en data inzichtelijk met visuele communicatie.

Utrecht

Omgevingscommunicatie

We een AR applicatie gemaakt om bewoners een kijkje in de toekomst te geven. Voor Utrecht hebben we geholpen de ‘Singel’ te visualiseren met behulp van 2D-renders op locatie. Deze tools zijn ideaal voor omgevingscommunicatie en het verbeteren van ontwerp- en besluitvormingsprocessen.

Teylingen college

AR educatie platform 

Om studenten op een visuele en boeiende manier te helpen leren hebben we een AR applicatie ontwikkeld met een content management systeem. Hiermee kunnen studenten zelf content uploaden zoals afbeeldingen, video’s, 3D-modellen en PDF’s. Met behulp van een QR code en de app is de inhoud in AR te zien. Deze zeer eenvoudige applicatie maakt leren met AR voor iedereen toegankelijk.

Nohnik

Stakeholder communicatie

Om de best mogelijke configuratie van een zonnepanelenveld te bepalen en omwonende te informeren hebben we een AR-applicatie gemaakt. Deze hielp om tien verschillende opties te visualiseren op locatie. Het bleek een perfect  hulpmiddel om stakeholders vroegtijdig in proces te informeren en draagvlak te creëren.

Ready to create impact?

Wie we zijn

Een gepassioneerd team van 30 creatives. We hebben alles in huis, van concept tot uitvoering. Ons team bestaat uit de volgende afdelingen:

Concepting afdeling
Creëren creatieve VR & AR concepten passend bij je use cases.
360 afdeling
Ervaren videografen met een creatieve kijk op storytelling.
3D-afdeling
Technische CAD & 3D-artists die zelf creëren of je werk converteren.
Development afdeling
Van mobiele apps tot high-end simulaties.
Operations afdeling
Eventsupport en implementatiespecialisten.

Ready to create impact?

Onze aanpak

Een doel zonder een plan is slechts een wens

Bij VR & AR is implementatie net zo belangrijk als creatie.Daarom betrekken we onze operations-afdeling bij bijna elk project om een haalbare uitvoering te garanderen.

De kleine dingen maken een groot verschil

VR & AR is een industrie met veel onbekend terrein dat aandacht voor detail vereist. Daarom werken we nauw samen met onze klanten en helpen we ze bij elke stap.

No nonsense

We zijn recht door zee, open en benaderbaar. We zijn toegewijd aan onze klanten en partners en streven naar samenwerkingen van lange duur. Bel ons en ervaar het zelf. 

Ons proces

Soms is de uw vraag complex of zit je vast aan een strakke deadline. Mede daarom hebben we onze processen zorgvuldig in kaart gebracht. Zo weet je precies wat je in welk stadium kunt verwachten.

 

Van een gratis concept tot een eindproduct.

01 Eerste afspraak

Inzicht in je wensen en behoeften. We definiëren het business case-framework en bespreken de creatieve input voor het concept.

Output: Concept & budget

02 Kick-off

We beginnen het creatieproces met een vergadering waar we de planning definiëren en alles bespreken wat nodig is voor een succesvol project.

Output: Planning

03 Design

We maken van het concept een design document. Dit bevat art direction, user flow en alle relevante aspecten die nodig zijn om de ontwikkeling te starten.

Output: Design document

04 Creatie

We leveren twee versies voor feedback om ervoor te zorgen dat de productie perfect is afgestemd op de verwachtingen.

Output: Alpha, beta

05 Levering

Na goedkeuring leveren we de definitieve versie op en zorgen we voor een vliegende start met oplevering, installatie of instructie.

Output: Definitieve oplevering

06 Evaluatie

We houden graag contact om ervoor te zorgen dat je tevreden bent en om te laten weten of we verdere kansen voor uw bedrijf zien.

Output: Meeting, call of bezoek

Met wie we samenwerken

We zijn er trots om met iedereen samen te werken.
Van multinationals tot lokale ondernemers.

Wat klanten zeggen

JBL-Soundbar-AR

DEPT

‘’VR Owl leverde waardevolle creatieve en technische kennis. Hun enthousiasme is aanstekelijk en maakt het werken met hen leuk en belonend.’’
woolrich

Woolrich

“VR Owl heeft ons gedurende het hele proces ondersteund. Ze deden dit feilloos en we zijn zeer tevreden met het resultaat’’

Salesforce

"Het hele team was erg blij met de masterclass, we hopen in de toekomst weer met je samen te werken!"
VR-Experience-2017-226-1-1024x683

RWS

‘’Van harte aanbevolen. VR Owl had een goed oog voor onze eigen inbreng en realiseerde zich snel wat we in gedachten hadden.’’

Wij horen graag van je

Ben je op zoek naar inspiratie, heb je een vraag of een geweldig idee? Neem contact op met één van onze experts voor een gratis consult.

Informatie

VR Owl 
Demkaweg 11, 3555 HW
Utrecht, Nederland
0031 30 71 16 158
info@vrowl.nl

Uil VR Solutions B.V.
BTW NR: NL 8579.35252.B01
KVK NR: 69601283
Algemene Voorwaarden

Hoe werkt AR App development?

Hoe werkt AR App development?

Bij een AR App laten maken wordt er niet uitgegaan van hardware of software, maar van de toepassing. Op basis van het idee en de beoogde doelgroep kan er een plan worden gemaakt om de app te realiseren. Wanneer deze fase nauwkeurig wordt uitgevoerd kan er veel tijd en geld worden bespaard.

Op basis van de doelstellingen wordt vervolgens een passend platform gekozen en budget opgesteld.

Kies het juiste platform

Er zijn ruwweg drie platformen voor Augmented Reality applicaties die op dit moment relevant zijn:

  1. Smartphones
  2. Tablets
  3. Smart Glasses

Welke plaftorm kies ik voor AR Development?

  • Smartphones zijn draagbare alleskunners die vrijwel iedereen op zak heeft. Bij een AR App laten maken bestaat de doelgroep vaak uit consumenten, denk aan promotionele Augmented Reality apps.
  • Tablets zijn vooral geschikt voor gebruik binnen, en bieden de mogelijkheid voor meerdere personen om op het scherm te kijken. Hier wordt vaak gebruikt van gemaakt in een professionele setting.
  • Smart Glasses worden momenteel vrijwel exclusief gebruikt voor professionele doeleinden. Je hoeft bij een AR App laten maken alleen maar rekening te houden met de eisen binnen de organisatie, er is zo veel meer controle over de situatie en omstandigheden.

Naast de hardware speelt ook de keuze voor het besturingssysteem een rol. Bij smartphones en tablets is ARKit het platform voor Apple producten, ARCore is bestemd voor Android producten zoals die van Google en Samsung. Bij Smart Glasses wordt er doorgaans gebruik gemaakt van een vereenvoudigd Android systeem waar fabrikanten hun eigen schil overheen plaatsen.

AR App Development

Ons doel is om nieuwe technologieën zoals de Apple ARKit, ARCore en Google Tango te gebruiken en deze zo voor iedereen beschikbaar te maken.

In AR App Development maken we gebruik van AR technologie die té interessant en veelbelovend om alleen te gebruiken als een eenmalige truc, om vervolgens in de hoek te belandden. Tenminste, dat is wat we geloven.

Boeing en AR App Ontwikkeling

Ontwikkeld door Boeing-ingenieurs om te helpen bij het leggen van kabels in vliegtuigen, wordt AR tegenwoordig gebruikt in een verscheidenheid aan industriële toepassingen, zoals:

  • productieplanning
  • onderhoud
  • een digitale service- en onderhoudshandleiding
  • training en opleiding

Dit is zowel voor gebruik op de markt (wat eerder retail-gericht zou kunnen worden gezien) als op beurzen.

 

AR Apps laten maken

Augmented Reality is dé trend voor 2017, steeds meer bedrijven laten AR applicaties maken voor verschillende toepassingen en doelgroepen. Hoe kun je AR apps laten maken, wat zijn de kosten en welke meerwaarde biedt het voor een organisatie? Laten we de ontwikkeling van Augmented Reality apps eens nader bekijken.

Toepassing of technologie?

 

Je kunt uitgaan van de hardware zoals een smartphone of een slimme bril, het is beter om naar de toepassing te kijken en daar de juiste hardware bij te kiezen.

Wanneer je bijvoorbeeld iemand aan de lopende band gebruik wilt laten maken van Augmented Reality kun je beter AR apps laten maken voor Smart Glasses waarmee handsfree werken mogelijk is, terwijl voor andere toepassingen waar meerdere personen moet meekijken tablets meer geschikt zijn.

Denk bijvoorbeeld aan artsen in het ziekenhuis die met elkaar communiceren en daarbij AR content gebruiken. Ga altijd uit van de toepassing en kies daar de hardware bij die er het meest voor geschikt is.

AR apps ontwikkelen voor mobiele toestellen

Gelukkig hoef je als app ontwikkelaar niet het wiel opnieuw uit te vinden. Met frameworks zoals ARKit van Apple en ARCore van Google kun je snel AR applicaties maken. Uiteraard heb je nog steeds goede ontwikkelaars nodig, maar de juiste tools zijn reeds beschikbaar. In combinatie met bestaande SDK’s en plug-ins wordt de doorlooptijd bij AR apps laten maken korter, en daarmee vaak ook de kosten voor Augmented Reality applicaties.

AR ontwikkelaar vinden

Ben je specifiek op zoek naar een goede AR developer? Neem dan contact op voor meer informatie. AR Experts heeft een team aan ontwikkelaars beschikbaar dat een professionele AR app kan bouwen voor verschillende toepassingen. Contact opnemen kan vrijblijvend, zodat u eens met een AR ontwikkelaar kunt sparren over de mogelijkheden voor uw AR applicatie!

Doelgroep voor Augmented Reality

Met AR apps laten maken is niet alleen de toepassing van belang, de doelgroep speelt uiteraard ook een rol. De eindconsument houdt van visuele prikkels en van interactieve spellen, binnen de industrie gaat het juist om efficiëntie en de verhoging van de productiviteit.

Met dezelfde hardware kun je alle doelgroepen bedienen zolang je rekening houdt met de specifieke wensen en vereisten voor elke doelgroep. Je moet je altijd de vraag stellen; voor wie is deze applicatie bedoeld? Zo kun je precies de juiste app maken voor de gebruiker, zonder overbodige en vaak verwarrende opties.

 

AR App ontwikkeling

AR Apps kunnen worden ontwikkeld op verschillende manieren, voor verschillende platformen. Zo is er de app ontwikkeling voor mobiele apparaten en AR Apps voor AR brillen, zoals de Microsoft Hololens en de Google Glass.

Kosten voor een mobiele app

Een AR app laten maken is in de regel niet goedkoop, toch zijn er grote verschillen. Wanneer je kunt voortbouwen op bestaande tools kan de ontwikkeling snel en betaalbaar verlopen. Wanneer het echte custom oplossingen betreft, bijvoorbeeld voor gebruik binnen een bedrijf, kunnen de kosten hoog oplopen.

Ook daarbij is het vaak de verbetering van bedrijfsprocessen en het besparen van kosten wat Augmented Reality app ontwikkeling beslist de moeite waard maakt.

AR Apps voor complexe producten

Bij grote en/of complexe producten zijn er vaak veel meer mogelijkheden, waar op een event zoals een beurs, of zelfs op locatie bij een bedrijf door gebrek aan ruimte de eigen producten niet volledig kunnen worden getoond.

Grote machines en installaties, of de binnenkant van onderdelen, wordt visueel door de visualisatie met AR. Goed gebruikt, bespaart Augmented Reality tijd en geld en zorgt AR voor een multisensorische en interactieve klantbenadering.

Zo krijgt de klant alleen de informatie die hij of zij nodig acht.

Wat is AR?

Wat is AR? Augmented Reality (AR) is een groeiend gebied van technologie waar het echte leven wordt aangepast en verbeterd door computergegenereerde beelden en geluiden.

Het verschil van AR met VR en MR (Mixed Reality)

AR app development voor de industrie

Voor de industrie moet er vaak aagepaste AR Apps worden ontwikkeld. Vaak kunnen er koppelingen worden gemaakt met bestaande systemen, zoals een database, waaruit informatie kan worden opgehaald.

Zo wordt bijvoorbeeld het delen van informatie via een AR bril mogelijk. Een route kan worden uitgestippeld, of de inhoud van een pakket kan live in beeld worden gebracht, door een doos te scannen, zonder dat je er in hoeft te kijken.

 

Alles onder één dak bij AR Experts

AR App Developers bouwen AR-apps voor vermaak, voor educatief en commercieel, maar ook voor gebruik in de medische wereld.

Wat je ook nodig hebt bij AR Experts, we kunnen het volledig bieden. Van AR App ontwikkeling voor iOs en Android, tot uitgebreide AR Workshops, presentaties en demonstraties om Augmented Reality te leren kennen.

AR App Development voor Retail

We zien AR App Development als een veelzijdige dienst die van toepassing is op alle merken en bedrijven die iets extra’s willen om hun doelgroep of bestaande klanten te bedienen. AR Experts doet aan AR App development, bijvoorbeeld voor AR in de Retail. Met verschillende technieken, en verschillende AR App Development platformen, zoals Project Tango van Google en ARKit van Apple.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid & App ontwikkeling

AR Experts voldoet altijd aan de eisen voor maatschappelijke verantwoord ondernemen; zeker internationaal. Wanneer het zakendoet met het buitenland, zoals bij bestellingen van AR Cardboards – een zelfontwikkeld product –

Naast het creëren van bijzondere ervaringen, richten we ons ook op het creëren van ervaringen met maatschappelijke relevantie of ervaringen die iets toevoegen aan de menselijke behoeften. Zo bieden wij één van onze zelfontwikkelde platformen, dat wij tot product hebben omgevormd, VR Sync, aan tegen gereduceerde prijzen voor non-profit organisaties.

Voorbeelden van functionele AR Apps

De meest populaire categorie ARKit applicaties voor iPhone is met afstand de spellen categorie. Toch zijn er veel meer mogelijkheden, zeker bij een custom AR App laten maken. Laten we enkele toepassingen eens wat nader bekijken:

1. AR App als uitleg van complexe zaken

Zien is geloven, door een ingewikkelde theorie voor je ogen te zien verschijnen zul je de materie sneller begrijpen. Dit is van toepassing in het onderwijs, zelfs op de basisschool wordt al gebruik gemaakt van Augmented Reality. Denk aan een bol die met AR technologie kan veranderen in de aarde op elk moment in de historie, of de maan, of elk ander rond object door er een laag overheen te projecteren.

2. AR App als interactieve handleiding

Dit is een toepassing die nu al vaak wordt toegepast binnen de industrie, en dan met name voor gebruik op basis van AR brillen. Een monteur kan een stap-voor-stap handleiding volgen en zo procedures uitvoeren. Ook voor consumenten wordt deze Augmented Reality toepassing steeds vaker gebruikt. Zo zijn er al handleidingen voor auto’s die je precies laten zien waar je de olietank kunt vinden, en hoe je de olie kunt controleren en bijvullen voor AR beelden op de smartphone.

3. AR App als planning tool

Met Augmented Reality kun je als het ware in de toekomst kijken. Zo kun je een 3D model over een fysieke ruimte leggen tijdens de constructie van een gebouw. Je kunt als makelaar het CAD ontwerp van een woning laten zien terwijl dit huis nog niet is gebouwd. Zeker met de huidige generatie AR die ook afstanden kan bepalen, en kan meten is een AR App laten maken bij project planning zeer populair aan het worden.

4. AR App als verkoop argument

Je staat als verkoper op een beurs en wilt laten zien hoeveel kleuren van een bank er leverbaar zijn. Je kunt niet alle soorten meenemen, dat past niet op de stand. Met een AR App, eventueel in combinatie met een draagbare AR bril of AR Cardboard smartphone houder kun je alle producten op ware grootte laten zien, van een bank tot aan een auto.

5. AR App als menukaart

Iedereen kent het probleem van de menukaart in een restaurant. De beschrijving klinkt goed, maar wat krijg je eigenlijk op je bordje geserveerd? Er bestaan nu al Augmented Reality menukaarten waarbij je de gerechten voor je op tafel kunt zien, in volledig 3D. Daar loopt je het water van in de mond! Daarnaast zijn er ook al “Augmented” cocktails, via een AR app verandert een drankje in een glas tot een animerend spektakel. Heb jij te diep in het augmented glaasje gekeken?

Nu is een AR App laten maken nog een opvallende gimmick, of een manier om de concurrentie een stap voor te blijven. Over enkele jaren zal een AR App laten maken waarschijnlijk standaard zijn binnen vele sectoren. Aan de beschikbare hardware en software zal het niet liggen, wie komt er met een briljant idee?

COPYRIGHT © VR OWL 2020

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.