Augmented Reality Applicaties

Laat een AR app maken en breng je digitale informatie naar de fysieke wereld.

Augmented Reality Apps

Verrijk je fysieke communicatie met digitale AR content. We realiseren waarde voor je bedrijf met een focus op drie gebieden: marketing, support en educatie. Bij ons laat je AR applicaties maken voor mobiele apparaten, headsets en social media. 

1. Augmented Reality Marketing

Producten, tijdschriften of fysieke locaties verrijk je met AR content. Speel games, breng je product to leven en creëer unieke merkervaringen met Augmented Reality filters voor je sociale media.

> ontdek de mogelijkheden voor augmented reality marketing

2. Augmented Reality Support

Krijg overal ondersteuning van experts met AR remote expertise. Bel, deel uw uitzicht en ontvang support of instructies kunnen geven, volledig hands free.

> ontdek de mogelijkheden voor AR remote support.

3. Augmented Reality Educatie & visualisatie

We gebruiken Augmented Reality voor instructies en educatie. Visualiseer complexe materie of ontvang stap voor stap instructies om efficiënter te werken.

> ontdek de mogelijkheden voor AR educatie & visualisatie 

De mogelijheden van AR voor je bedrijf ervaren?

1. Augmented Reality Marketing

Creëer interactieve brand experience met Augmented Reality. Maak complexe productpresentaties of activaties met een dedicated AR app. Daarnaast maak je eenvoudig WebAR of Social AR ervaringen zonder een app.

 

Toblerone AR Experience

In store AR activatie 

Een in store Augmented Reality activatie voor Toblerone op Schiphol. De game is volledig aan te passen met brandable content. Spelers ontvangen aan het einde een coupon om in de winkel uit te geven. 

De game zorgt voor  meer mensen in de winkel, een langer verblijf en meer uitgaven.

Olssen AR Visualiser

Productvisualiastie met AR

Deze AR applicatie visualiseert producten op elke locatie. De producten zijn te customizen zodat je gelijk ziet of het product past. Vraag een offerte op of koop het product via de Augmented Reality app.

Deze toepassing zorgde voor meer verkopen en lager aantal retouren.

Vrijblijvende AR conceptontwikkeling?>

JBL WebAR Experience

Online AR visualisatie 

JBL wil hun nieuwe Soundbar zo eenvoudig mogelijk promoten met AR. Bezoekers kunnen met een druk op de knop de Soundbar producten  in hun eigen woonkamer bekijken via het Quicklook-systeem van Apple.

2. AR Support

Met AR Remote Expertise bied je overal ter wereld ondersteuning, voer je onderhoud op afstand en train je personeel. Bespaar tijd, geld en breid je dienstverlening uit zonder impact op het milieu. 

Terberg 

AR Remote Support

Voor het Nederlandse vrachtwagenmerk Terberg hebben we een AR applicaties ontwikkeld om de reparatie- en ondersteuningsdiensten te verbeteren.

De inzet van Smart glasses biedt de mogelijkheid voor experts om op afstand te assisteren. De monteur krijgt via een scherm visuele aanwijzingen en kan processen via een checklist afwerken.

Offshore company

AR Remote Expertise

Voor één van ’s werelds grootste offshore-bedrijven hebben we een AR platform ontwikkeld waarmee ze wereldwijd hulp op afstand bieden. 

De integratie binnen hun eigen systeem (on-premise) zorgt voor een hoge veiligheid en controle. Dankzij satelliet internet is er altijd bereik, zelfs op het midden van de Atlantische oceaan.

De mogelijkheden van AR Remote Expertise ontdekken?

3. AR Educatie

Augmented Reality apps maken maken leren visueel, leuk en efficient. Breng complexe producten, machines of processen tot leven. Geef werkinstructies of onboard nieuwe medewerkers met minimale moeite. 

Utrecht

Omgevingscommunicatie met AR

Een AR applicatie om bewoners een kijkje in de toekomst te geven. Voor Utrecht hebben we geholpen de ‘Singel’ te visualiseren met behulp van 2D-renders op locatie. Deze tools zijn ideaal voor omgevingscommunicatie en het verbeteren van ontwerp- en besluitvormingsprocessen.

Teylingen college

AR educatie platform 

Om studenten op een visuele en boeiende manier te helpen leren heeft Teylingen een AR applicatie laten maken met content management systeem. 

Hiermee studenten zelf content mee uploaden zoals afbeeldingen, video’s en 3D modellen. Met behulp van een QR code kan de AR content gevisualiseerd worden.

Deze eenvoudige applicatie maakt leren met AR voor iedereen toegankelijk.

Nohnik

AR omgevingscommunicatie

Nohnik heeft een AR app laten ontwikkelen om stakeholders op visuele wijze te informeren over de bouw van een zonnepark. 

Deze AR toepassing laat tien verschillende opties zien. Het bleek een perfect  hulpmiddel om stakeholders vroegtijdig e informeren en draagvlak te creëren.

Vrijblijvend advies over de mogelijkheden van AR voor je bedrijf

Wie we zijn

Een gepassioneerd team van 30 creatives. We hebben alles in huis, van concept tot uitvoering. Ons team bestaat uit de volgende afdelingen:

Concepting afdeling
Creëren creatieve VR & AR concepten passend bij je use cases.
360 afdeling
Ervaren videografen met een creatieve kijk op storytelling.
3D-afdeling
Technische CAD & 3D-artists die zelf creëren of je werk converteren.
Development afdeling
Van mobiele apps tot high-end simulaties.
Operations afdeling
Eventsupport en implementatiespecialisten.

Ready to create impact?

Onze aanpak

Een doel zonder een plan is slechts een wens

Bij VR & AR is implementatie net zo belangrijk als creatie.Daarom betrekken we onze operations-afdeling bij bijna elk project om een haalbare uitvoering te garanderen.

De kleine dingen maken een groot verschil

VR & AR is een industrie met veel onbekend terrein dat aandacht voor detail vereist. Daarom werken we nauw samen met onze klanten en helpen we ze bij elke stap.

No nonsense

We zijn recht door zee, open en benaderbaar. We zijn toegewijd aan onze klanten en partners en streven naar samenwerkingen van lange duur. Bel ons en ervaar het zelf. 

Ons proces

Soms is de uw vraag complex of zit je vast aan een strakke deadline. Mede daarom hebben we onze processen zorgvuldig in kaart gebracht. Zo weet je precies wat je in welk stadium kunt verwachten.

 

Van een gratis concept tot een eindproduct.

01 Eerste afspraak

Inzicht in je wensen en behoeften. We definiëren het business case-framework en bespreken de creatieve input voor het concept.

Output: Concept & budget

02 Kick-off

We beginnen het creatieproces met een vergadering waar we de planning definiëren en alles bespreken wat nodig is voor een succesvol project.

Output: Planning

03 Design

We maken van het concept een design document. Dit bevat art direction, user flow en alle relevante aspecten die nodig zijn om de ontwikkeling te starten.

Output: Design document

04 Creatie

We leveren twee versies voor feedback om ervoor te zorgen dat de productie perfect is afgestemd op de verwachtingen.

Output: Alpha, beta

05 Levering

Na goedkeuring leveren we de definitieve versie op en zorgen we voor een vliegende start met oplevering, installatie of instructie.

Output: Definitieve oplevering

06 Evaluatie

We houden graag contact om ervoor te zorgen dat je tevreden bent en om te laten weten of we verdere kansen voor uw bedrijf zien.

Output: Meeting, call of bezoek

Met wie we samenwerken

We zijn er trots om met iedereen samen te werken.
Van multinationals tot lokale ondernemers.

Wat klanten zeggen

Wij horen graag van je

Ben je op zoek naar inspiratie, heb je een vraag of een geweldig idee? Neem contact op met één van onze experts voor een gratis consult.

Informatie

VR Owl  | Augmented Reality Bedrijf
Demkaweg 11, 3555 HW
Utrecht, Nederland
0031 30 71 16 158
info@vrowl.nl

Uil VR Solutions B.V.
BTW NR: NL 8579.35252.B01
KVK NR: 69601283
Algemene Voorwaarden

AR apps laten maken

Sinds de introductie van Pokémon Go en de plaatjes van de Albert Heijn weet iedereen wat Augmented Reality is. Tenminste, iedereen is bekend met de functionaliteit van AR. Je kunt digitale beelden in jouw omgeving zien op het scherm van de smartphone door de camera op een specifieke plek te richten. De twee voorbeelden die we zojuist hebben genoemd zijn beide gratis te installeren, met ieder een heel eigen doelstelling. Bij Pokémon Go worden er bakken geld verdiend via in-app aankopen, Albert Heijn stimuleert de verkoop van kruidenierswaren door AR plaatjes uit te delen bij aankoop van producten. Is AR apps laten maken voor alle bedrijven haalbaar én betaalbaar? Op deze pagina bekijken verschillende mogelijkheden en toepassingen van Augmented Reality.

Hoe werkt Augmented Reality?

Bij Augmented Reality zie je de werkelijke omgeving waar een digitaal beeld aan is toegevoegd. Je kunt dit waarnemen op een beeldscherm of via een speciale AR bril. Bij een eenvoudige AR overlay is er geen direct verband met de omgeving, denk aan statische tekstvakken die informatie geven aan de gebruiker. Bij meer complexe AR lijkt het digitale beeld een absolute positie in de ruimte in te nemen. Bij AR apps laten maken worden beide systemen toegepast voor verschillende toepassingen. Hoe weet de software waar het digitale beeld geplaatst moet worden?

AR met marker

Dit is een relatief eenvoudige en tegelijkertijd ook zeer effectieve manier om een digitaal object een positie te geven. Een “marker” is een afbeelding die door de software wordt herkend, dit kan een soort QR code zijn maar een gedetailleerde foto of bedrijfslogo is ook mogelijk. De software plaatst het digitale beeld op deze positie, en blijft daar ook “staan” wanneer je zelf van positie verandert.

AR zonder marker

De methode vergt complexe beeldherkenningssoftware, bij AR apps maken wordt vaak gebruikt gemaakt van reeds bestaande software zoals ARCore van Google of ARKit van Apple. Er is geen marker meer nodig, de software scant met de camera de omgeving en kan zo hoogte, breedte en diepte bepalen inclusief losse objecten.

De vele mogelijkheden en relatief goedkope prijzen voor AR apps laten maken is mogelijk dankzij de diverse beeldherkenning platformen die door ontwikkelaars direct in een app gebruikt worden. De keerzijde van de munt is de afhankelijkheid van één besturingssysteem zoals Android of Apple. Er is overigens ook een Open Source alternatief dat op meerdere platformen te gebruiken is.

Augmented Reality hardware

De huidige generatie Augmented Reality hardware kan in twee categorieën worden onderscheiden; mobiele apparaten zoals smartphones en tablets enerzijds, en wearables zoals AR brillen en headsets anderzijds. Beide categorieën beschikken over verschillende mogelijkheden, bij AR apps laten maken zul je eerst een categorie moeten bepalen.

 • Mobiele apparaten: Omdat deze apparaten zo wijdverspreid zijn kun je AR apps laten maken die op vele apparaten direct werken. Smartphones hebben een camera en aanraakscherm die je kunt gebruiken voor diverse Augmented Reality toepassingen. Tablets bieden dezelfde functionaliteit, met het voornaamste verschil dat het scherm groter is wat samenwerking eenvoudiger maakt.
 • Wearables: Deze apparaten zijn minder bekend, en worden voornamelijk toegepast in professionele situaties. De Google Glass is een bekend voorbeeld omdat deze AR bril een tijdje voor de eindconsument op de markt is geweest, op professioneel vlak spelen merken als Epson, ODG, Vuzix en Daqri een grotere rol. Deze merken produceren high end AR brillen voor de zakelijke markt. AR apps laten maken voor deze wearables is mogelijk dankzij API’s en andere ontwikkeltools om het proces van applicaties bouwen te vereenvoudigen en te versnellen.

Voorbeelden van Augmented Reality Apps

Er worden AR apps gemaakt voor zowel consumenten als voor zakelijk gebruik. Hier zijn vijf voorbeelden van Augmented Reality applicaties in praktijksituaties:

 1. Magazijn assistent: In magazijnen wordt er steeds vaker gebruikt gemaakt van AR brillen om orderpicking efficiënter te maken. Door traditionele handscanners te vervangen door AR brillen hebben de magazijnmedewerkers beide handen vrij om apparatuur te bedienen en producten uit het schap te halen. AR wordt gebruikt om de route aan te geven, door markers te scannen wordt het eenvoudiger dan ooit om het juiste schap en product te vinden. De snelheid van werken wordt verhoogd, en fouten worden beperkt met warehouse apps voor zakelijke toepassingen. Bij dit type AR apps kan er volledig naar de wensen en mogelijkheden van het bedrijf worden ontwikkeld omdat de applicaties intern toegepast worden. Er is veel controle over de hardware en software.
 2. Informatievoorziening en remote assistance: Dit is een zakelijke toepassing die veel gebruikt wordt om monteurs op diverse werklocaties bij te staan. Zo is er een remote assistance AR app voor liftmonteurs die op locatie de juiste informatie tevoorschijn kunnen toveren tijdens onderhoudswerkzaamheden aan liften. Naast de handsfree bediening via wearables is het mogelijk voicechat of videochat te gebruiken waarmee collega’s rechtstreeks de monteur kunnen assisteren. Aan beide kanten is er audiovisuele communicatie mogelijk.
 3. Passen en meten: Dit is een toepassing die zowel voor professionele doeleinden als voor eindconsumenten ingezet wordt. Door geavanceerde beeldherkenning kunnen Augmented Reality applicaties objecten en ruimtes zeer nauwkeurig meten. Dit kan worden gebruikt om te bepalen of een auto in de garage past, een bankstel in de woonkamer of een container op een specifieke locatie. Hoewel een dieptesensor in de hardware de meeste nauwkeurigheid biedt kan met conventionele hardware al een behoorlijk nauwkeurig resultaat bereikt worden.
 4. Spellen: Het zal niemand verbazen dat AR spellen de meeste aandacht opeisen voor consumenten. Spelen met een virtuele draak is voor veel consumenten de eerste ervaring met de mogelijkheden van Augmented Reality. AR apps laten maken om snel rijk te worden is niet echt een slim businessmodel, daar is de markt nog te nieuw voor. Als promotiemiddel kunnen AR apps wel succesvol worden ingezet, zeker als er een interessante toepassing voor wordt bedacht. Het zoeken naar “verborgen” objecten in de omgeving is een succesformule gebleken, van Pokémon figuurtjes tot aan pizza coupons.
 5. Marketing op maat: Over promotie gesproken, met behulp van AR apps kunnen consumenten kleding virtueel passen, make-up testen of een zonnebril uitzoeken. Augmented Reality gaat winkelen transformeren, steeds meer gevestigde en vooral ook nieuwe merken investeren in AR apps om producten en diensten onder de aandacht te brengen.

Tips voor AR apps laten maken

Voordat je zelf aan de slag gaat met AR app development kun je met deze tips jouw project beter en efficiënter invulling geven:

Communicatie met de ontwikkelaar is van groot belang

Het is belangrijk dat de ontwikkelaar van de applicatie jouw wensen en doelstellingen begrijpt. Andersom moet een ontwikkelaar in begrijpelijke taal kunnen uitleggen hoe een idee uitgewerkt wordt tot een functionele applicatie.

Niet ieder platform is gelijkwaardig

Augmented Reality kan op vele manieren worden toegepast, daarbij moet je rekening houden met de unieke mogelijkheden van ieder platform. Een smartphone werkt anders dan een AR bril, kies het platform dat aansluit bij de oplossing die je zoekt.

Wat wil je met de AR app bereiken?

Het is van groot belang om vooraf te bepalen wat je wilt bereiken met de applicatie, anders kun je later ook niet vaststellen of de app een meerwaarde biedt. Denk aan conversie van klanten, het vergroten van de naamsbekendheid of een verhoogde efficiëntie op de werkvloer. Koppel meetbare resultaten aan het project.

Werk vanuit een budget

Het is voor een ontwikkelaar erg prettig om vanuit een budget te werken, dan kan het maximale resultaat uit de investering worden gehaald. Uiteindelijk wil de ontwikkelaar het maximale resultaat voor iedere klant behalen.

Hoe werkt AR App development?

Hoe werkt AR App development?

Bij een AR App laten maken wordt er niet uitgegaan van hardware of software, maar van de toepassing. Op basis van het idee en de beoogde doelgroep kan er een plan worden gemaakt om de app te realiseren. Wanneer deze fase nauwkeurig wordt uitgevoerd kan er veel tijd en geld worden bespaard.

Op basis van de doelstellingen wordt vervolgens een passend platform gekozen en budget opgesteld.

Kies het juiste platform

Er zijn ruwweg drie platformen voor Augmented Reality applicaties die op dit moment relevant zijn:

 1. Smartphones
 2. Tablets
 3. Smart Glasses

Welke plaftorm kies ik voor AR Development?

 • Smartphones zijn draagbare alleskunners die vrijwel iedereen op zak heeft. Bij een AR App laten maken bestaat de doelgroep vaak uit consumenten, denk aan promotionele Augmented Reality apps.
 • Tablets zijn vooral geschikt voor gebruik binnen, en bieden de mogelijkheid voor meerdere personen om op het scherm te kijken. Hier wordt vaak gebruikt van gemaakt in een professionele setting.
 • Smart Glasses worden momenteel vrijwel exclusief gebruikt voor professionele doeleinden. Je hoeft bij een AR App laten maken alleen maar rekening te houden met de eisen binnen de organisatie, er is zo veel meer controle over de situatie en omstandigheden.

Naast de hardware speelt ook de keuze voor het besturingssysteem een rol. Bij smartphones en tablets is ARKit het platform voor Apple producten, ARCore is bestemd voor Android producten zoals die van Google en Samsung. Bij Smart Glasses wordt er doorgaans gebruik gemaakt van een vereenvoudigd Android systeem waar fabrikanten hun eigen schil overheen plaatsen.

AR App Development

Ons doel is om nieuwe technologieën zoals de Apple ARKit, ARCore en Google Tango te gebruiken en deze zo voor iedereen beschikbaar te maken.

In AR App Development maken we gebruik van AR technologie die té interessant en veelbelovend om alleen te gebruiken als een eenmalige truc, om vervolgens in de hoek te belandden. Tenminste, dat is wat we geloven.

Boeing en AR App Ontwikkeling

Ontwikkeld door Boeing-ingenieurs om te helpen bij het leggen van kabels in vliegtuigen, wordt AR tegenwoordig gebruikt in een verscheidenheid aan industriële toepassingen, zoals:

 • productieplanning
 • onderhoud
 • een digitale service- en onderhoudshandleiding
 • training en opleiding

Dit is zowel voor gebruik op de markt (wat eerder retail-gericht zou kunnen worden gezien) als op beurzen.

 

AR Apps laten maken

Augmented Reality is dé trend voor 2017, steeds meer bedrijven laten AR applicaties maken voor verschillende toepassingen en doelgroepen. Hoe kun je AR apps laten maken, wat zijn de kosten en welke meerwaarde biedt het voor een organisatie? Laten we de ontwikkeling van Augmented Reality apps eens nader bekijken.

Toepassing of technologie?

 

Je kunt uitgaan van de hardware zoals een smartphone of een slimme bril, het is beter om naar de toepassing te kijken en daar de juiste hardware bij te kiezen.

Wanneer je bijvoorbeeld iemand aan de lopende band gebruik wilt laten maken van Augmented Reality kun je beter AR apps laten maken voor Smart Glasses waarmee handsfree werken mogelijk is, terwijl voor andere toepassingen waar meerdere personen moet meekijken tablets meer geschikt zijn.

Denk bijvoorbeeld aan artsen in het ziekenhuis die met elkaar communiceren en daarbij AR content gebruiken. Ga altijd uit van de toepassing en kies daar de hardware bij die er het meest voor geschikt is.

AR apps ontwikkelen voor mobiele toestellen

Gelukkig hoef je als app ontwikkelaar niet het wiel opnieuw uit te vinden. Met frameworks zoals ARKit van Apple en ARCore van Google kun je snel AR applicaties maken. Uiteraard heb je nog steeds goede ontwikkelaars nodig, maar de juiste tools zijn reeds beschikbaar. In combinatie met bestaande SDK’s en plug-ins wordt de doorlooptijd bij AR apps laten maken korter, en daarmee vaak ook de kosten voor Augmented Reality applicaties.

AR ontwikkelaar vinden

Ben je specifiek op zoek naar een goede AR developer? Neem dan contact op voor meer informatie. AR Experts heeft een team aan ontwikkelaars beschikbaar dat een professionele AR app kan bouwen voor verschillende toepassingen. Contact opnemen kan vrijblijvend, zodat u eens met een AR ontwikkelaar kunt sparren over de mogelijkheden voor uw AR applicatie!

Doelgroep voor Augmented Reality

Met AR apps laten maken is niet alleen de toepassing van belang, de doelgroep speelt uiteraard ook een rol. De eindconsument houdt van visuele prikkels en van interactieve spellen, binnen de industrie gaat het juist om efficiëntie en de verhoging van de productiviteit.

Met dezelfde hardware kun je alle doelgroepen bedienen zolang je rekening houdt met de specifieke wensen en vereisten voor elke doelgroep. Je moet je altijd de vraag stellen; voor wie is deze applicatie bedoeld? Zo kun je precies de juiste app maken voor de gebruiker, zonder overbodige en vaak verwarrende opties.

 

AR App ontwikkeling

AR Apps kunnen worden ontwikkeld op verschillende manieren, voor verschillende platformen. Zo is er de app ontwikkeling voor mobiele apparaten en AR Apps voor AR brillen, zoals de Microsoft Hololens en de Google Glass.

Kosten voor een mobiele app

Een AR app laten maken is in de regel niet goedkoop, toch zijn er grote verschillen. Wanneer je kunt voortbouwen op bestaande tools kan de ontwikkeling snel en betaalbaar verlopen. Wanneer het echte custom oplossingen betreft, bijvoorbeeld voor gebruik binnen een bedrijf, kunnen de kosten hoog oplopen.

Ook daarbij is het vaak de verbetering van bedrijfsprocessen en het besparen van kosten wat Augmented Reality app ontwikkeling beslist de moeite waard maakt.

AR Apps voor complexe producten

Bij grote en/of complexe producten zijn er vaak veel meer mogelijkheden, waar op een event zoals een beurs, of zelfs op locatie bij een bedrijf door gebrek aan ruimte de eigen producten niet volledig kunnen worden getoond.

Grote machines en installaties, of de binnenkant van onderdelen, wordt visueel door de visualisatie met AR. Goed gebruikt, bespaart Augmented Reality tijd en geld en zorgt AR voor een multisensorische en interactieve klantbenadering.

Zo krijgt de klant alleen de informatie die hij of zij nodig acht.

Wat is AR?

Wat is AR? Augmented Reality (AR) is een groeiend gebied van technologie waar het echte leven wordt aangepast en verbeterd door computergegenereerde beelden en geluiden.

Het verschil van AR met VR en MR (Mixed Reality)

AR app development voor de industrie

Voor de industrie moet er vaak aagepaste AR Apps worden ontwikkeld. Vaak kunnen er koppelingen worden gemaakt met bestaande systemen, zoals een database, waaruit informatie kan worden opgehaald.

Zo wordt bijvoorbeeld het delen van informatie via een AR bril mogelijk. Een route kan worden uitgestippeld, of de inhoud van een pakket kan live in beeld worden gebracht, door een doos te scannen, zonder dat je er in hoeft te kijken.

 

Alles onder één dak bij AR Experts

AR App Developers bouwen AR-apps voor vermaak, voor educatief en commercieel, maar ook voor gebruik in de medische wereld.

Wat je ook nodig hebt bij AR Experts, we kunnen het volledig bieden. Van AR App ontwikkeling voor iOs en Android, tot uitgebreide AR Workshops, presentaties en demonstraties om Augmented Reality te leren kennen.

AR App Development voor Retail

We zien AR App Development als een veelzijdige dienst die van toepassing is op alle merken en bedrijven die iets extra’s willen om hun doelgroep of bestaande klanten te bedienen. AR Experts doet aan AR App development, bijvoorbeeld voor AR in de Retail. Met verschillende technieken, en verschillende AR App Development platformen, zoals Project Tango van Google en ARKit van Apple.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid & App ontwikkeling

AR Experts voldoet altijd aan de eisen voor maatschappelijke verantwoord ondernemen; zeker internationaal. Wanneer het zakendoet met het buitenland, zoals bij bestellingen van AR Cardboards – een zelfontwikkeld product –

Naast het creëren van bijzondere ervaringen, richten we ons ook op het creëren van ervaringen met maatschappelijke relevantie of ervaringen die iets toevoegen aan de menselijke behoeften. Zo bieden wij één van onze zelfontwikkelde platformen, dat wij tot product hebben omgevormd, VR Sync, aan tegen gereduceerde prijzen voor non-profit organisaties.

Voorbeelden van functionele AR Apps

De meest populaire categorie ARKit applicaties voor iPhone is met afstand de spellen categorie. Toch zijn er veel meer mogelijkheden, zeker bij een custom AR App laten maken. Laten we enkele toepassingen eens wat nader bekijken:

1. AR App als uitleg van complexe zaken

Zien is geloven, door een ingewikkelde theorie voor je ogen te zien verschijnen zul je de materie sneller begrijpen. Dit is van toepassing in het onderwijs, zelfs op de basisschool wordt al gebruik gemaakt van Augmented Reality. Denk aan een bol die met AR technologie kan veranderen in de aarde op elk moment in de historie, of de maan, of elk ander rond object door er een laag overheen te projecteren.

2. AR App als interactieve handleiding

Dit is een toepassing die nu al vaak wordt toegepast binnen de industrie, en dan met name voor gebruik op basis van AR brillen. Een monteur kan een stap-voor-stap handleiding volgen en zo procedures uitvoeren. Ook voor consumenten wordt deze Augmented Reality toepassing steeds vaker gebruikt. Zo zijn er al handleidingen voor auto’s die je precies laten zien waar je de olietank kunt vinden, en hoe je de olie kunt controleren en bijvullen voor AR beelden op de smartphone.

3. AR App als planning tool

Met Augmented Reality kun je als het ware in de toekomst kijken. Zo kun je een 3D model over een fysieke ruimte leggen tijdens de constructie van een gebouw. Je kunt als makelaar het CAD ontwerp van een woning laten zien terwijl dit huis nog niet is gebouwd. Zeker met de huidige generatie AR die ook afstanden kan bepalen, en kan meten is een AR App laten maken bij project planning zeer populair aan het worden.

4. AR App als verkoop argument

Je staat als verkoper op een beurs en wilt laten zien hoeveel kleuren van een bank er leverbaar zijn. Je kunt niet alle soorten meenemen, dat past niet op de stand. Met een AR App, eventueel in combinatie met een draagbare AR bril of AR Cardboard smartphone houder kun je alle producten op ware grootte laten zien, van een bank tot aan een auto.

5. AR App als menukaart

Iedereen kent het probleem van de menukaart in een restaurant. De beschrijving klinkt goed, maar wat krijg je eigenlijk op je bordje geserveerd? Er bestaan nu al Augmented Reality menukaarten waarbij je de gerechten voor je op tafel kunt zien, in volledig 3D. Daar loopt je het water van in de mond! Daarnaast zijn er ook al “Augmented” cocktails, via een AR app verandert een drankje in een glas tot een animerend spektakel. Heb jij te diep in het augmented glaasje gekeken?

Nu is een AR App laten maken nog een opvallende gimmick, of een manier om de concurrentie een stap voor te blijven. Over enkele jaren zal een AR App laten maken waarschijnlijk standaard zijn binnen vele sectoren. Aan de beschikbare hardware en software zal het niet liggen, wie komt er met een briljant idee?

COPYRIGHT © VR OWL 2020

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.